Tips για μαμάδες: Πώς να διώξετε τη γυαλάδα από τα μαύρα ρούχα

  • Γυαλάδα στα μαύρα ρούχα από το σιδέρωμα - Πώς να την αποφύγετε
  • Πώς πλένονται τα σκούρα ρούχα
Tips για μαμάδες: Πώς να διώξετε τη γυαλάδα από τα μαύρα ρούχα

Τα μαύρα ρούχα είναι πάντα στη μόδα και κατέχουν ξεχωριστή θέση στην γκαρνταρόμπα σας.

Έχουν όμως ένα ελάττωμα. Κατά το σιδέρωμά τους δημιουργούνται έντονες γυαλάδες, οι οποίες δεν φεύγουν ούτε με το πλύσιμο.

Για να αποφύγετε τις αντιαισθητικές γυαλάδες στα μαύρα ρούχα, αλλά και τις γυαλάδες που συχνά δημιουργούνται στις μπλούζες και στα παντελόνια ( ανεξαρτήτου χρώματος) κυρίως στα σημεία που βρίσκονται οι αγκώνες και τα γόνατα, μπορείτε να κάνετε τα εξής:

  • Σιδερώνετε πάντα τα μαύρα ρούχα από την ανάποδη. Αν όμως πρόκειται για παντελόνια και θέλετε να κάνετε τσάκιση, τότε σιδερώστε τα από την καλή αλλά φροντίστε να τα καλύψετε με ένα λεπτό πανί, ώστε το σίδερο να μην έρχεται σε επαφή με το ύφασμα και δημιουργεί γυαλάδα.
  • Όσον αφορά τα ρούχα που έχουν ήδη γυαλάδες, βρέξτε με ένα σφουγγάρι τα προβληματικά σημεία, απλώστε πάνω τους μια λεπτή πετσέτα ή ένα βαμβακερό πανί και σιδερώστε τα με καυτό σίδερο, όχι όμως με οριζόντιες κινήσεις, αλλά πιέζοντας ελαφρά το σίδερο πάνω στο πανί και απομακρύνοντάς το. Με αυτό τον τρόπο οι γυαλάδες θα εξαφανιστούν.
gialada mavron rouxon1

Πώς πλένονται τα σκούρα ρούχα

Τα σκούρα ρούχα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στην απώλεια χρώματος κατά τη διάρκεια της πλύσης. Γι΄αυτό πρέπει να πλένονται με κρύο νερό και στο πιο σύντομο πρόγραμμα. Όσο λιγότερο χρόνο βρίσκονται τα σκούρα ρούχα στο πλυντήριο, τόσο το καλύτερο για τη διατήρηση του χρώματός τους.

Σωστή δόση απορρυπαντικο

Επιλέξτε απορρυπαντικό που είναι ειδικό για τα σκούρα ρούχα. Επίσης, χρειάζεται προσοχή στην ποσότητα. Κάθε απορρυπαντικό είναι ελαφρώς διαφορετικό, επομένως θα πρέπει να δείτε ποια είναι η συνιστώμενη ποσότητα προκειμένου να μη μείνουν υπολείμματα (απορρυπαντικού) στα ρούχα.

Αφήστε τα να στεγνώσουν μακριά από τον ήλιο

Τα σκούρα ρούχα καλό είναι να μη τα βάζετε στο στεγνωτήριο καθώς με τον καιρό φαίνονται ξεθωριασμένα. Προτιμήστε να τα απλώνετε στη βεράντα ή την απλώστρα αλλά αποφύγετε να τα στεγνώνετε στον ήλιο γιατί θα ξεθωριάσουν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved