10 χρήσεις του απορρυπαντικού για τα πιάτα που δεν γνωρίζατε

Το απορρυπαντικό για τα πιάτα είναι πολύ πιο χρήσιμο από όσο νομίζουμε.

10 χρήσεις του απορρυπαντικού για τα πιάτα που δεν γνωρίζατε

Το έχουμε όλοι στο σπίτι μας και το χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Το απορρυπαντικό για τα πιάτα όμως, μπορεί να μας φανεί χρήσιμο και σε άλλες περιπτώσεις, εκτός από το πλύσιμο των πιάτων.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε δέκα χρήσεις του απορρυπαντικού για τα πιάτα εκτός από αυτήν που ήδη γνωρίζουμε!

1. Εξαφανίζει τους επίμονους λεκέδες στα ρούχα

Και όμως, το απορρυπαντικό πάτων μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και για την καθαριότητα των ρούχων, βάζοντας λίγη ποσότητα του υγρού απευθείας πάνω στον λεκέ, πριν το βάλουμε στο πλυντήριο.

2. Καθαρίζει αποτελεσματικά τα πλακάκια στην κουζίνα και το μπάνιο

Το υγρό πιάτων δρα άμεσα, καθαρίζει και απολυμαίνει, είναι δηλαδή ό,τι πρέπει για την καθαριότητα του μπάνιου και της κουζίνας.

3. Ξεθαμπώνει τα έπιπλα της βεράντας

Τα ξύλινα έπιπλα στους εξωτερικούς χώρους αρκετά συχνά χάνουν τη λάμψη τους. Μπορείτε να τους τη δώσετε ξανά ρίχνοντας μερικές σταγόνες απορρυπαντικού πιάτου σε ένα μπολ με χλιαρό νερό. Τρίψτε απαλά τα έπιπλά σας και θα τα κάνετε σαν καινούρια.

4. Δίνει τη χαμένη λάμψη στα ασημένια κοσμήματα

Με λίγο υγρό πιάτων και χλιαρό νερό, τα ασημένια σας κοσμήματα τα βρουν και πάλι τη χαμένη τους λάμψη.

5. Καθαρίζει τις βούρτσες και τις χτένες

Μπορεί να μη γνωρίζατε καν ότι οι χτένες και οι βούρτσες σας θέλουν καθάρισμα! Και όμως, καλό είναι ανά τακτά διαστήματα να τις πλένετε με λίγο απορρυπαντικό πιάτων για να τις διατηρείτε πεντακάθαρες!

6. Για το πλύσιμο των ρούχων στο χέρι

Εάν θέλετε να πλύνετε κάποιο ρούχο σας στο χέρι, ρίξτε μία κουταλιά της σούπας υγρό πιάτων στη λεκάνη μαζί με το νερό. Ειδικά στις διακοπές, μπορεί να σας φανεί πολύ χρήσιμο.

7. Απομακρύνει τα μυγάκια από τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού

Ειδικά το καλοκαίρι, τα μυγάκια που πετούν στην κουζίνα, στο σαλόνι, παντού, μπορούν να γίνουν πολύ ενοχλητικά. Βάλτε σε ένα μπολ λίγο απορρυπαντικό πιάτο και ξύδι και σε λίγο θα είναι παρελθόν.

8. Καθαρίζει και απολυμαίνει τους πάγκους και τα ντουλάπια της κουζίνας

Το υγρό πιάτων είναι θαυματουργό για την καθαριότητα της κουζίνας. Χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε τους πάγκους και τα ντουλάπια από υπολείμματα λαδιού και άλλων λιπών και διατηρήστε την κουζίνα σας πεντακάθαρη και μυρωδάτη.

9. Αφαιρεί τους επίμονους λεκέδες από τα χαλιά

Ρίξτε μία κουταλιά της σούπας απορρυπαντικό πιάτων σε δύο κούπες χλιαρό νερό, βυθίστε μέσα ένα μαλακό πανάκι και πιέστε με αυτό με δύναμη, τον επίμονο λεκέ. Θα δείτε ότι θα ξεκολλήσει από το χαλί και θα πάει πάνω στο χαλάκι.

Πηγή: startsat60.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved