Ουκρανία: Ο πόλεμος και η προσφυγιά μέσα από τον φακό μίας βραβευμένης φωτογράφου

Η φωτογράφος Laetitia Vancon βρίσκεται στην Ουκρανία και οι φωτογραφίες της κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. 

Ουκρανία: Ο πόλεμος και η προσφυγιά μέσα από τον φακό μίας βραβευμένης φωτογράφου
Instagram / laetitiavancon

Μία εβδομάδα έχει περάσει από την 24η Φεβρουαρίου, τη μέρα που η Ρωσία ξεκίνησε την επίθεση κατά της Ουκρανίας. Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται, ο αριθμός των κρουσμάτων μεγαλώνει και όλος ο πλανήτης παρακολουθεί τις εξελίξεις. Δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ έχουν μεταβεί σε ουκρανικές πόλεις για να καταγράψουν τα γεγονότα. Μία εξ αυτών και η φωτογράφος Laetitia Vancon, της οποία το έργο έχει βραβευτεί πολλές φορές.

Η Laetitia Vancon συνεργάζεται με τους New York Times. Οι φωτογραφίες που έχει βγάλει τις τελευταίες μέρες κάνουν το γύρο του διαδικτύου και έχουν αναδημοσιευτεί από πολλούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αποτυπώνουν τον φόβο, την αγωνία, τη φρίκη και όλα όσα αισθάνονται Ουκρανοί άνδρες, γυναίκες και παιδιά την τελευταία εβδομάδα.

Η Laetitia βρέθηκε σε καταφύγια, δρόμους και καταυλισμούς και κάποιες από τις φωτογραφίες που τράβηξε, τις δημοσίευσε και στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Από αυτές που έχουν κυκλοφορήσει πολύ στο διαδίκτυο είναι η παρακάτω. Μία μητέρα με τα τρία της παιδιά στο πίσω μέρος ενώ αυτοκινήτου που αναγκάστηκαν να αφήσουν την πατρίδα τους και να βρουν καταφύγιο σε γειτονική χώρα. Η μητέρα κλαίει και η απόγνωση είναι αποτυπωμένη στο πρόσωπό της.

fotografies oukrania polemos 1

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / laetitiavancon

Μία ακόμα φωτογραφία της που ξεχωρίζει είναι η παρακάτω. Άνθρωποι στοιβαγμένοι σε μία σκηνή, προσπαθούν να ζεσταθούν. Κανένας δεν κοιτάει τον φακό εκτός από ένα μικρό κοριτσάκι που φοράει σκούφο και το μπουφάν του για να κρατηθεί ζεστό.

fotografies oukrania polemos 4

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / laetitiavancon

Δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες της Laetitia στη gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved