«Για να σταματήσει ο πόλεμος, θα ρίξουμε…» - Το σκίτσο Ελληνίδας μαθήτριας συγκινεί

Η μαθήτρια από την Αίγινα βρήκε το«αντίδοτο» του πολέμου.

«Για να σταματήσει ο πόλεμος, θα ρίξουμε…» - Το σκίτσο Ελληνίδας μαθήτριας συγκινεί

Την 24η Φεβρουαρίου, η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία. Οκτώ μέρες μετά, οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται, ο αριθμός των θυμάτων ολοένα και αυξάνεται και χιλιάδες Ουκρανοί κρύβονται σε καταφύγια και εγκαταλείπουν τη χώρα για να σώσουν τις ζωές τους.

Η κατάσταση στην Ουκρανία δεν έχει αφήσει κανέναν ασυγκίνητο και πολλοί είναι οι Έλληνες μαθητές που έστειλαν τα δικά τους μηνύματα υπέρ της ειρήνης και της αλληλεγγύης σε κάθε γωνιά της γης. Στο Λαύριο οι μαθητές χρησιμοποιήσαν τις τσάντες τους για να «γράψουν» στο προαύλιο του σχολείου «Όχι στον πόλεμο», ενώ σε άλλα σχολεία, όπως στη Σίνδο και τα Σελήνια, ανθρώπινες αλυσίδες σχημάτισαν το σήμα της ειρήνης.

mathites lene oxi ston polemo1

Πηγη φώτο: salamina-press.blogspot.com

Το σκίτσο της μαθήτριας από την Αίγινα που συγκινεί

Μία μαθήτρια από την Αίγινα θέλησε και αυτή να στείλει το δικό της μήνυμα κατά του πολέμου. Το κορίτσι έγραψε: «Για να σταματήσει ο πόλεμος, θα ρίξουμε βόμβες με γέλιο. Όλοι θα γελάνε και δεν θα πεθαίνουν παιδιά». Στη ζωγραφιά φαίνεται επίσης μία βόμβα που πέφτει και από κάτω βρίσκονται άνθρωποι οι οποίοι ξεκαρδίζονται στα γέλια.

Το σκίτσο δημοσίευσε στο Facebook, ο φωτογράφος Ανέστης Κορνέζος και όπως αναφέρει, η μαθήτρια επιθυμεί να γίνει ανώνυμη.

«Εσύ σοφό κορίτσι που ζωγράφισες αυτό το σκίτσο, εύχομαι όταν μεγαλώσεις να γίνεις η απόλυτη κυρίαρχος αυτού του κριματισμένου κόσμου. Έχεις όλη τη γνώση που χρειάζεται κάθε αφέντης και αρχηγός.

Σ' ευχαριστώ που σήμερα άναψες ένα μικρό φως ελπίδας στα σκοτάδια της ανθρωπότητας.

Κι εγώ ο ελάχιστος, ελπίζω κάποια στιγμή να σε φτάσω έστω και λίγο σε σοφία και πνεύμα» ήταν το μήνυμα του φωτογράφου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved