«Stop the war»: Οι Έλληνες μαθητές στέλνουν το δικό τους μήνυμα κατά του πολέμου στην Ουκρανία

Οι μαθητές πολλών σχολείων της χώρας εξέφρασαν με τον δικό τους τρόπο την στήριξη και την αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό.

«Stop the war»: Οι Έλληνες μαθητές στέλνουν το δικό τους μήνυμα κατά του πολέμου στην Ουκρανία
Instagram @ mathitesgr

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία δεν έχει αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Πολλές ουκρανικές πόλεις δέχονται συνεχείς βομβαρδισμούς τις τελευταίες μέρες με τον αριθμό των τραυματισμένων αμάχων να αυξάνεται καθημερινά ενώ οι νεκροί ( άμαχοι) την περασμένη μόνο εβδομάδα ξεπέρασαν τους 136 μεταξύ των οποίων 16 παιδιά, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι ο πραγματικός απολογισμός είναι πολύ υψηλότερος.

Την ίδια ώρα αυξάνεται το κύμα προσφύγων, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά, ενώ στα καταφύγια βρίσκονται όσοι παρέμειναν στις πόλεις τους, αναζητώντας ένα μέρος να προφυλαχτούν από τις επιθέσεις.

Τα παιδιά, τα μεγαλύτερα θύματα του πολέμου

Οι εικόνες των τρομαγμένων παιδιών που ζουν τη φρίκη του πολέμου κάνουν το γύρο του κόσμου. Χιλιάδες παιδιά στοιβαγμένα σε καταφύγια, προσπαθούν να ξεχαστούν παίζοντας με όποια παιχνίδια πρόλαβαν να πάρουν φεύγοντας από το σπίτι τους.

polemos

πηγή: twitter.com/nexta_tv

Μωρά στην αγκαλιά της μαμάς τους, άρρωστα μωρά στο υπόγειο του νοσοκομείου, αλλά και νεογέννητα που ήρθαν στον κόσμο υπό τον ήχο της πολεμικής σειρήνας.

'Ολες αυτές οι εικόνες πολέμου άγγιξαν όχι μόνο τους ενήλικες αλλά και πολλούς μαθητές οι οποίοι και στη χώρας μας διοργάνωσαν πρωτοβουλίες για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στον πόλεμο, εκφράζοντας παράλληλα τη συμπαράστασή τους στον ουκρανικό λαό.

15ο Γυμνάσιο Αθηνών – Κυψέλη

Οι μαθητές του 15ου Γυμνασίου Αθηνών σχημάτισαν στο προαύλιο του σχολείου τους με τις σχολικές τους τσάντες αντιπολεμικό μήνυμα εκφράζοντας την αντίθεσή τους στον πόλεμο.


https://www.instagram.com/p/CaZqvPZs6ws/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Μάλιστα σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Κυψέλη, κέντρο Αθήνας
15ο Γυμνάσιο Αθηνών

Οι μαθητές δε θέλουμε τον πόλεμο!
Θέλουμε να σταματήσει.
Θέλουμε να μην εμπλέκεται με κανέναν τρόπο η χώρα μας σε αυτό το έγκλημα κατά του ουκρανικού λαού.

Ζουμε μαζί με μετανάστες, πρόσφυγες θύματα πολέμων, φτώχειας, καταστροφών.
Έχουμε συμμαθητές παιδιά που έζησαν τον τρόμο μιας πολεμικής επέμβασης, βομβαρδισμών, πέρασαν την κόλαση των φυλακων- ψυχών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης τους, θαλλασοπνιγηκαν.
ΩΣ ΕΔΩ...
ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΟΝΟΣ

Οι μαθητές εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Ουκρανίας, στους λαούς όλου του κόσμου που δοκιμάζονται σκληρά για οικονομικά, στρατιωτικά συμφέροντα που καμία σχέση δεν έχουν με τη δική τους ευημερία.
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ.»

2ο Δημοτικό Σχολείο Λαυρίου



Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λαυρίου, με αφορμή τα όσα δραματικά γεγονότα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην Ουκρανία, μαθητές και εκπαιδευτικοί θέλησαν να στείλουν με μια συμβολική δράση, το δικό τους μήνυμα ΕΙΡΗΝΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ σε κάθε γωνιά της Γης και να δηλώσουν την αντίθεσή τους, σε κάθε είδους πολεμική ενέργεια, μικρής ή μεγάλης κλίμακας, που απειλεί ανθρώπινες ζωές και θεμελιώδεις αξίες της ανθρωπότητας.

Δημοτικό Σχολείου Σεληνίων

mathites lene oxi ston polemo1

πηγη φώτο: salamina-press.blogspot.com

Οι μαθητές του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Σεληνίων μετά από πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού κυρίας Έλλης Κορρού Λεμπέση μαζί με τους εκπαιδευτικούς και το Διευθυντή κύριο Σωτήρη Καλαμπόκη, στέλνουν το δικό τους μήνυμα μέσα από το σήμα της Ειρήνης σχεδιασμένο από τα σώματα των παιδιών.

3ο Δημοτικό Σχολείο Σίνδου

mathites lene oxi ston polemo2

πηγή φώτο: facebook.com/3odimsindou

"Τ' όνειρο του παιδιού είναι η ειρήνη
Τ' όνειρο της μάνας είναι η ειρήνη
Τα λόγια της αγάπης κάτω απ' τα δέντρα
είναι η ειρήνη"

Ρίτσος

Κολλέγιο Ρόδου


https://www.instagram.com/p/CaZjalaMIJK/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

"Αν έστω και ένα παιδί σε κάποια άκρη του κόσμου πεθαίνει από την πείνα ή τον πόλεμο, ο πολιτισμός μας έχει αποτύχει οικτρά."

~Ν. Καζαντζάκης

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved