Tips για μαμάδες: Για καθαρό φούρνο χρησιμοποιήστε αλάτι

  • Αλάτι με ξίδι
  • Αλάτι με πατάτα

Σε αντίθεση με τις περισσότερες οικιακές συσκευές, οαλάτι. είναι πιο δύσκολο να καθαριστεί. Λόγω της συχνής χρήσης του, συγκεντρώνονται λίπη που αν δεν αφαιρεθούν άμεσα, καίγονται δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο την προσπάθεια καθαρισμού τους.

Εάν ο φούρνος σας έχει τη λειτουργία καθαρισμού, θα διαπιστώσετε ότι οι δύσκολοι λεκέδες παραμένουν. Πιθανότατα θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό ισχυρό που να διασπά τα λίπη.

Aν όμως γενικά αποφεύγετε τα ισχυρά καθαριστικά, ο απόλυτος σύμμαχός σας μπορεί να αποδειχθεί το αλάτι.

Για να διατηρήσετε τα τοιχώματα του φούρνου καθαρά από λίπη που πιτσιλάνε κατά το ψήσιμο κρεατικών ή ψαριών στο γκριλ, ρίξτε χοντρό αλάτι στον πάτο του ταψιού που έχετε βάλει για να συγκρατεί τα λίπη και τους ζωμούς. Με αυτό τον τρόπο, τα τοιχώματα θα παραμείνουν πιο καθαρά.

Αλάτι με ξίδι

Εφόσον ο φούρνος θέλει ένα καλό καθάρισμα, τότε η λύση είναι μία: αλάτι με ξίδι. Ανάψτε τον φούρνο στους 1750 C και στη συνέχεια, ψεκάστε ξίδι στην επιφάνεια του φούρνου και πασπαλίστε με αλάτι .Σβήστε το φούρνο και αφήστε τα υλικά να δράσουν για αρκετά λεπτά. Τρίψτε με ένα σφουγγάρι και αν χρειαστεί, επαναλάβετε τη διαδικασία.

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, όσο ο φούρνος είναι ζεστός χοντρό αλάτι. Ρίξτε λίγο νερό ή ξίδι πάνω στα λίπη και στη συνέχεια, προσθέστε το αλάτι… Αφήνετε για πάνω από μισή ώρα και τρίβετε με ένα σφουγγάρι τα καμένα λίπη.

Αλάτι με πατάτα

Ρίξτε αλάτι στα καμένα λίπη και τρίξτε τα με μια πατάτα. Αν ο φούρνος είναι σχετικά ζεστός τα λίπη θα αφαιρεθούν πιο εύκολα.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved