Συμβουλές για να πλένετε σωστά τα ρούχα σας!

Οπως κάθε τι, έτσι και τα ρούχα μας θέλουν την περιποίησή τους! Μάθετε πώς να πλένετε σωστά τα ρούχα σας για να μην καταστρέφονται και να τα κρατάτε περισσότερο. 

Συμβουλές για να πλένετε σωστά τα ρούχα σας!

Το πλύσιμο είναι το Α και το Ω για την διατήρηση των αγαπημένων μας ρούχων. Επιλέξτε τον καλύτερο τρόπο πλυσίματος με βάση το ύφασμά τους:

-Τα φυσικά υλικά (μαλλί, ανκορά, μετάξι, λινό, κασμίρι κλπ.) πρέπει να πλένονται πάντα στο χέρι με κρύο νερό.
-Τα συνθετικά υλικά (νάιλον, λύκρα, dralon, coolmax, gore-tex, κλπ.) μπαίνουν χωρίς φόβο στο πλυντήριο και στο στεγνωτήριο εκτός αν περιέχουν κάποιο υλικό που προσδίδει ελαστικότητα.
-Οργανικό βαμβάκι: αυτός ο τύπος υφάσματος δεν προκαλεί αλλεργική αντίδραση ή ερεθισμό στο δέρμα. Το οργανικό βαμβάκι δεν περιέχει φυτοφάρμακα, χημικά προϊόντα και βαρέα μέταλλα. Επομένως, είναι πολύ φιλικό προς το δέρμα. Ωστόσο, αν μόλις αγοράσατε ένα φόρεμα από οργανικό βαμβάκι, είναι προτιμότερο να το πλύνετε στους 40°C προτού το φορέσετε για πρώτη φορά.

-Μετάξι: ένα πρώτο πλύσιμο στο χέρι είναι απαραίτητο επειδή το ύφασμα μπορεί να ξεβάφει.

-Βελούδο και σκουρόχρωμα υφάσματα: Αυτή η κατηγορία ρούχων, που έχει την τάση να γεμίζει με χνούδι, δεν πρέπει να πλένεται μαζί με υφάσματα όπως οι πετσέτες που περιέχουν νήματα που τείνουν να αποσπώνται. Προσοχή στα μαύρα ρούχα ώστε να μην καταλήξουν γκρίζα! Λύση: γενικά, επιλέγετε τα σύντομα προγράμματα πλυσίματος, τις χαμηλές θερμοκρασίες και την κατάλληλη ποσότητα απορρυπαντικού. Επίσης, μην ξεχνάτε να γυρίζετε τα σκουρόχρωμα ρούχα και τα τζιν από την ανάποδη.

-Χρωματιστά ρούχα: Πριν ρίξετε βιαστικά ένα καινούργιο κόκκινο πουλόβερ στο πλυντήριο, είναι προτιμότερο να κάνετε μια γρήγορη δοκιμή. Βυθίστε το ένα μανίκι σε καυτό νερό και έπειτα στύψτε το πάνω από μια λευκή πετσέτα. Αν η πετσέτα γίνει ροζ, θα πρέπει να πλύνετε το πουλόβερ μόνο του είτε στο πλυντήριο είτε στο χέρι με κρύο νερό. Για να είστε απολύτως σίγουρη, επαναλάβετε τη δοκιμή πριν από τη δεύτερη πλύση!

Συμβουλή: Πριν βάλετε πλυντήριο, σηκώστε τα φερμουάρ ή κουμπώστε τα ρούχα και γυρίστε τα όλα από την ανάποδη. Χάρη σε αυτή την απλή κίνηση, τα χρώματα αργούν να ξεθωριάσουν. Κατά προτίμηση, εφαρμόστε αυτή την τακτική από το πρώτο κιόλας πλύσιμο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved