«Όλος ο κόσμος στην αγκαλιά σου»

Instagram / monetnicolebirths

Η Monet Nicole απαθανατίζει νεογέννητα στην αγκαλιά των μαμάδων τους.

Η φωτογράφος Nicole Monet έχει δώσει το «παρών» σε δεκάδες γέννες γυναικών. Με τον φωτογραφικό της φακό απαθανατίζει τις ιδιαίτερες στιγμές του τοκετού και τις πρώτες στιγμές με το νεογέννητο, ενώ οι φωτογραφίες της έχουν πολλές φορές βραβευτεί και ξεχωρίσει.

Ο επαγγελματικός της λογαριασμός στο Instagram μέχρι σήμερα έχει σχεδόν 200.000 ακολούθους και πάνω από 2.700 δημοσιεύσεις. Από τις τελευταίες της είναι η παρακάτω που δείχνει μία μαμά να κρατά στην αγκαλιά της το νεογέννητο μωρό της.

«Όλος ο κόσμος στην αγκαλιά σου» γράφει η φωτογράφος στην ανάρτησή της.

Η Nicole έχει το δικό της φωτογραφικό στιλ και οι φωτογραφίες της ξεχωρίζουν γιατί είναι αληθινές, αυθόρμητες και αποτυπώνουν συναισθήματα. Είναι επίσης άκρως ρεαλιστικές και δείχνουν τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια του τοκετού στο μαιευτήριο ή και στο σπίτι.



Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η φωτογράφος απαθανάτισε νεογέννητα στην αγκαλιά της μαμάς τους. Αυτού του είδους φωτογραφίες θεωρούνται «must» στη φωτογράφιση τοκετού.

Ποια τα οφέλη της πρώτης αγκαλιάς;

H επαφή δέρμα με δέρμα έχει πολλά οφέλη για το μωρό έτσι και αλλιώς, τα οφέλη όμως από την πρώτη αγκαλιά είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Η θερμοκρασία του σώματος του νεογέννητου σταθεροποιείται, το ίδιο και ο καρδιακός του ρυθμός. Κατά τη διάρκεια της πρώτης αγκαλιάς, το βρέφος θηλάζει για πρώτη φορά και εξοικειώνεται με το στήθος της μητέρας. Όσον αφορά τη νέα μαμά, η επαφή με το νεογέννητο προκαλεί αύξηση της ορμόνης ωκυτοκίνης η οποία επίσης βοηθάει στον θηλασμό, ενώ με την όλη διαδικασία ενισχύεται και το δέσιμο μητέρας και μωρού.

Δειτε στην gallery που ακολουθεί ακόμα περισσότερες φωτογραφίες μαμάδων που έχουν τα νεογέννητα στην αγκαλιά τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved