Φωτογραφίες τοκετού: Η μαγική στιγμή της πρώτης αγκαλιάς (εικόνες)

  • Ποια τα οφέλη της πρώτης αγκαλιάς;
  • Η πρώτη αγκαλιά μέσα από φωτογραφίες
Φωτογραφίες τοκετού: Η μαγική στιγμή της πρώτης αγκαλιάς (εικόνες)
Instagram / alessandracorveloni

Κανένα συναίσθημα δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνο που νιώθει μία μητέρα όταν κρατά για πρώτη φορά το μωρό της αγκαλιά. Αυτή είναι και μία από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές κατά τη διαδικασία του τοκετού και πολλοί είναι οι γονείς που επιλέγουν να την απαθανατίσουν.

Η Alessandra Corveloni είναι επαγγελματίας φωτογράφος και έχει παρευρεθεί σε δεκάδες γέννες γυναικών. Οι φωτογραφίες της ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητά τους και για τον τρόπο που αποτυπώνουν τα στιγμιότυπα από κάθε στάδιο του τοκετού. Η φωτογράφος δεν προσπαθεί να ωραιοποιήσει καταστάσεις, παρά μόνο να απαθανατίσει τις στιγμές, ακριβώς όπως τις βιώνουν και τις αισθάνονται οι δύο γονείς.

Πολλές από τις φωτογραφίες της είναι ασπρόμαυρες και από εκείνες που ξεχωρίζουν είναι αυτές με μαμάδες που παίρνουν για πρώτη φορά το μωρό τους αγκαλιά.

mama mwro proti agkalia 14

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / alessandracorveloni

Ποια τα οφέλη της πρώτης αγκαλιάς;

H επαφή δέρμα με δέρμα έχει πολλά οφέλη για το μωρό έτσι και αλλιώς, τα οφέλη όμως από την πρώτη αγκαλιά είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Η θερμοκρασία του σώματος του νεογέννητου σταθεροποιείται, το ίδιο και ο καρδιακός του ρυθμός. Κατά τη διάρκεια της πρώτης αγκαλιάς, το βρέφος θηλάζει για πρώτη φορά και εξοικειώνεται με το στήθος της μητέρας. Όσον αφορά τη νέα μαμά, η επαφή με το νεογέννητο προκαλεί αύξηση της ορμόνης ωκυτοκίνης η οποία επίσης βοηθάει στον θηλασμό, ενώ με την όλη διαδικασία ενισχύεται και το δέσιμο μητέρας και μωρού.

Η πρώτη αγκαλιά μέσα από φωτογραφίες

Στην gallery που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες της φωτογράφους με νεογέννητα στην αγκαλιά της μαμάς τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved