Ισμήνη Νταφοπούλου: Έφτιαξε focaccia με τη δίχρονη κόρη της (εικόνες)

  • Δείτε τα στιγμιότυπα με την μικρή Καλλιόπη
  • Πώς θα φτιάξετε κι εσείς focaccia με τα παιδιά
Ισμήνη Νταφοπούλου: Έφτιαξε focaccia με τη δίχρονη κόρη της (εικόνες)

Ολοένα και πιο συχνά δημοσιεύει φωτογραφίες με την κόρη της η Ισμήνη Νταφοπούλου. Το γνωστό μοντέλο έγινε για πρώτη φορά μαμά τον Νοέμβριο του 2019 και τα τελευταία δύο χρόνια αφιερώνει όλον τον χρόνο και την ενέργειά της στην μικρή Καλλιόπη.

Όπως βλέπουμε από τις αναρτήσεις της, μαμά και κόρη πηγαίνουν βόλτες, παίζουν και μαγειρεύουν παρέα.

Ένα ακόμα στιγμιότυπο μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους χθες. Η διάσημη μαμά έφτιαξε focaccia με ντοματίνια και ελιές και δίπλα της είχε τη μικρή της βοηθό. Μάλιστα μοιράστηκε στιγμιότυπα τόσο από τη διαδικασία όσο και από το τελικό αποτέλεσμα που είναι λαχταριστό.

focaccia ismini

Και το μετά…

ismini ntafopoulou focaccia

Πώς θα φτιάξετε και εσείς focaccia με τα παιδιά

Τα παιδιά λατρεύουν να μπαίνουν στην κουζίνα και να παίζουν με ζυμάρια και κάθε λογής υλικά. Εκτός από διασκεδαστική, όμως, η μαγειρική είναι και μία πολύ ωφέλιμη δραστηριότητα καθώς βοηθάει τα παιδιά να εξασκήσουν τις λεπτές κινητικές τους δεξιότητες, να εξοικειωθούν με τροφές και φαγητά και να εξωτερικεύσουν τη δημιουργικότητά τους.

Η focaccia είναι από τα πιο εύκολα αρτοσκευάσματα που μπορείτε να φτιάξετε μαζί τους και η διαδικασία διακόσμησης με λαχανικά και μυρωδικά σίγουρα θα τα ενθουσιάσει.

Στο παρελθόν σας είχαμε δείξει μία αντίστοιχη συνταγή και με αφορμή την ανάρτηση του γνωστού μοντέλου, είναι ευκαιρία να την ξαναθυμηθούμε.

Για τα να φτιάξετε τη focaccia με τα λαχανικά θα χρειαστείτε:

  • 300 γρ. νερό, χλιαρό
  • 8 γρ. μαγιά ξηρή
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό
  • Λαχανικά κομμένα σε ροδέλες (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόκκινες, κίτρινες, πορτοκαλί και πράσινες πιπεριές, ντοματίνια ή ντομάτες κομμένες, φύλλα μαϊντανού, κρεμμύδια, μαύρες ελιές, φουντίτσες μπρόκολου)
diakosmisi focaccia 6

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / _elisetta

Εκτελεση:

Φτιάξτε τη ζύμη και αφήστε τη για 5-10 λεπτά να φουσκώσει σε ένα λαδωμένο μπολ. Έπειτα σε ένα ταψί που θα έχετε λαδώσει ή σε ένα ταψί που θα στρώσετε μια λαδόκολλα απλώστε τη ζύμη. Σκεπάστε με πετσέτα και αφήστε περίπου 30 λεπτά να φουσκώσει.

Πατήστε τη ζύμη με τα δάχτυλα για να κάνετε βαθουλώματα και έπειτα διακοσμήστε με ό,τι λαχανικά θέλετε. Πασπαλίστε με λίγο ελαιόλαδο, χοντρό αλάτι και ψήστε στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου μισή ώρα.

Όσον αφορά τη διακόσμηση, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και φτιάξτε ό,τι σχήματα σας αρέσουν.

Στην gallery που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε μερικές ευφάνταστες ιδέες για τη διακόσμηση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved