Ρούλα Ρέβη: Φύτεψε λαχανικά με τα παιδιά της (εικόνες)

Δείτε τη φωτογραφία που δημοσίευσε στο Instagram.

Ρούλα Ρέβη: Φύτεψε λαχανικά με τα παιδιά της (εικόνες)

Η κηπουρική είναι μία διασκεδαστική και ωφέλιμη δραστηριότητα για τα παιδιά. Έρευνα της Βασιλικής Εταιρείας Οπωροκηπευτικών (RHS) στο Ηνωμένο Βασίλειο, έδειξε ότι τα παιδιά που ασχολούνται με την φυτοκομία και την κηπουρική αποδίδουν καλύτερα στα μαθήματα, ενώ παράλληλα ενισχύονται οι δεξιότητες της αυτοπεποίθησης, της συνεργασίας και της επικοινωνίας.

Η ενασxόληση με την κηπουρική επηρεάζει επίσης της διατροφικές συνήθειες των παιδιών, καθώς σύμφωνα με την έρευνα ωθεί τα παιδιά στην κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών.

Ο μικρός λαχανόκηπος της Ρούλας Ρέβη

Τον πρώτο τους λαχανόκηπο έφτιαξαν η Ρούλα Ρέβη και τα παιδιά της στο σπίτι. Η φωτογράφος και τα δίδυμα Ειρήνη-Χρυσή και Μιχαήλ-Άγγελος φύτεψαν μεταξύ άλλων αρακά, καρότο και ραπανάκι σε μία γλάστρα και ήδη το πρώτο λαχανικό άρχισε να φυτρώνει.

"Φύτρωσε το ραπανάνι μας" έγραψε η Ρούλα Ρέβη στο Story που δημοσίευσε στο Instagram.

roula revi laxanokipos

Πώς θα φτιάξετε τον δικό σας λαχανόκηπο

Ακολουθήστε το παράδειγμα της φωτογράφου και φτιάξτε κι εσείς τον δικό σας μποστάνι με τα παιδιά. Όπως είδατε, ακόμα και εάν δεν έχετε κήπο ή μεγάλο μπαλκόνι, μπορείτε να φυτέψετε λαχανικά ακόμα και σε μία μικρή γλάστρα.

Θα χρειαστείτε:

  • χώμα
  • μικρά πλαστικά μπολάκια ή γλάστρες
  • ένα αυτοσχέδιο ξύλινο κουτί

Γεμίστε τα μπολάκια ή το κουτί ή τις γλάστρες με χώμα και φυτέψτε τα λαχανικά που θέλετε. Τα λαχανικά που φυτρώνουν πιο γρήγορα είναι τα καρότα, τα ραπανάκια, τα μαρούλια, τα φρέσκα κρεμμύδια και ο αρακάς και μυρωδικά όπως ο βασιλικός, το σέλινο και ο κόλιανδρος.

Δείτε φωτογραφίες που έχει δημοσιεύει η Ρούλα Ρέβη με τα δίδυμα στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved