Νικολέττα Ράλλη: Οικογενειακή απόδραση στα Τζουμέρκα - Δείτε φώτο

Η γνωστή παρουσιάστρια ταξίδεψε στα όμορφα Τζουμέρκα με την κόρη και τον σύντροφό της. 

Νικολέττα Ράλλη: Οικογενειακή απόδραση στα Τζουμέρκα - Δείτε φώτο

Η Νικολέττα Ράλλη αν και παιδί της πόλης, λατρεύει τη φύση. Όπως έχει αποκαλύψει σε παλιότερο A&Q στο Instagram, προτιμά το βουνό για διακοπές χωρίς να λέει όχι και στη θάλασσα.

Την περίοδο των γιορτών λοιπόν βρήκε την ευκαιρία μαζί με τον σύντροφό της Μιχάλη Ανδρούτσο και την κόρη τους Σοφία, να ταξιδέψουν στα Αθαμανικά όρη, ευρύτερα γνωστά ως Τζουμέρκα ή Τσουμέρκα.

Μάλιστα έστειλε τις ευχές της για τη νέα χρονιά επιλέγοντας μια οικογενειακή φωτογραφία με φόντο τρεχούμενα νερά:


https://www.instagram.com/p/CYMPw2ZoqsW/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Καλή χρόνια φίλοι μου♥️ Το 2022 να είναι η καλύτερη χρόνια μέχρι και την επόμενη, να είμαστε όλοι υγιείς και να μάθουμε τον τροπο να αγαπάμε και να σεβόμαστε σωστά, την φύση, τα ζώα και τους ανθρώπους!».

Τζουμέρκα: Τι σημαίνει η ονομασία

Τα Αθαμανικά όρη οφείλουν την ονομασία τους στο αρχαιοελληνικό φύλο των Αθαμανών που ήταν εγκατεστημένο στην περιοχή αυτή. Οι Αθαμάνες άκμασαν κυρίως τον 3ο και 2ο αιώνα π.Χ. όπου διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στις συγκρούσεις μεταξύ Μακεδόνων και Αιτωλών. Το όνομα Τζουμέρκα είναι σλαβικής προέλευσης και σημαίνει ελλέβορος. Τα Αθαμανικά όρη έχουν χαρακτηριστεί μία από τις σημαντικές περιοχές για πουλιά της Ελλάδας (ΣΠΠΕ)[4] και έχουν ανακηρυχθεί σε Εθνικό Πάρκο (Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου).

Στη νεότερη ελληνική ιστορία τα Τζουμέρκα έγιναν ιδιαίτερα ονομαστά, ακόμα και διάσημα επειδή υπήρξαν ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα της ελληνικής Κλεφτουριάς, καθώς και ονομαστό αρματολίκι.

Επίσκεψη και στο Πάπιγκο

Το ζευγάρι εξερεύνησε όλη την περιοχή και δεν παρέλειψε να επισκεφτεί και το Πάπιγκο στα Ζαγοροχώρια. Μάλιστα η γνωστή παρουσιάστρια έκανε πολλές αναρτήσεις , αρκετές από τις οποίες μπορείτε να δείτε στη gallery που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved