Τα τρομερά δίχρονα! Η απίθανη ανάρτηση της Τζένης Θεωνά για τον γιο της

Οι μαμάδες με δίχρονα σίγουρα θα ταυτιστούν.

Τα τρομερά δίχρονα! Η απίθανη ανάρτηση της Τζένης Θεωνά για τον γιο της

"Nα μας προτιμάτε. Κάνουμε καθαρές δουλειές. #not", ξεκίνησε την ανάρτησή της η Τζένη Θεωνά που εδώ και λίγο καιρό βιώνει το απότομο αναπτυξιακό άλμα του γιου της.

"Εδώ βιώνουμε το χιλιοστό απότομο αναπτυξιακό άλμα, το οποίο με αφήνει περήφανη αλλά και άφωνη σε συνδυασμό με τα φοβερά και τρομερά #terribletwos και τις δεκάδες ιώσεις που υποδεχόμαστε την μία πίσω απ' την άλλη. Όλες οι φωτό με τα πεντακάθαρα κι έξοχα outfits που ανεβάζω ισχύουν ενίοτε αλλά απηχούν το 1/1000 της καθημερινότητας μου.", ανέφερε η γνωστή ηθοποιός αποκαλύπτοντας ότι οι φωτογραφίες του γιου της δεν αντικατοπτρίζουν αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει τις περισσότερες ώρες στο σπίτι της, συνεχίζοντας.

tzeni theona tromera dixrona 1

"Αυτό ήθελα να το πω σε εσένα που αναρωτιέσαι "εκείνη πώς προλαβαίνει"; Καμία δεν προλαβαίνει. Όλες τρέχουμε σαν παλαβές συνδυάζοντας μυριάδες ρόλους με επιτυχία αλλά και συνεχείς, αλλεπάλληλες ματαιώσεις. Η πίστα ονομάζεται "εργαζόμενη μαμά στην δυτική κοινωνία" και είναι σύνθετη κι αφιλόξενη αλλά εμείς και πάλι, κάπως(!), τα καταφέρνουμε. ?".

Τα τρομερά δίχρονα

Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν μέσα από άρθρα μας, μετά την κατάκτηση του περπατήματος, το παιδί σταδιακά εμφανίζει μια έντονη τάση να κάνει τις δικές του επιλογές. Σε αυτή τη γνωστή ως «τρομερά δίχρονα» περίοδο (1 ½ -3 χρονών), το χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι η αντιδραστική συμπεριφορά. Τώρα λοιπόν, όταν του ζητάς να κάνει κάτι, αρνείται. Προφανώς και είναι δυσάρεστο να έχεις κάποιον που διαφωνεί με πάθος μαζί σου. Όταν αυτή η αντίδραση έρχεται από τον μικρό σου θησαυρό, η κατάσταση είναι ακόμα πιο δυσφορική και ενδεχομένως να γίνεται αντιληπτή και ως αντιφατική. Τα λατρεμένα μας παιδιά ενστικτωδώς θέλουν να κάνουν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θέλουμε. Έχουμε τις καλύτερες και λογικότερες προσδοκίες και λένε ΌΧΙ ή απλά ξεσπούν σε κλάματα.

Είναι η περίοδος της ανάπτυξης του παιδιού κατά την οποία αρχίζει να κάνει τις δικές του επιλογές. Αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι δεν χρειάζεται πάντα να θέλει αυτό που θέλει ο κηδεμόνας του αλλά μπορεί να έχει την δική του άποψη και επιθυμία. Είναι η περίοδος που συχνά διεκδικούν αυτή την ικανότητά τους απλά διαφωνώντας με τους κηδεμόνες τους. Αυτό το συμπεριφοριστικό πρόβλημα το βλέπουμε συχνά στους εφήβους αλλά είναι και ένα ορόσημο των τρομερών δίχρονων. Εξού και ο χαρακτηρισμός της περιόδου των τρομερών δίχρονων ως «πρώτη εφηβεία».

Διαβάστε περισσότερα για τα τρομερά δίχρονα, εδώ.

Ο μικρός Αρίωνας - Απίθανες instagramικές φώτο

Δείτε μερικές από τις λιγοστές υπέροχες φωτογραφίες του μικρού Αρίωνα, στη gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved