Τζένη Θεωνά: Ο γιος της δροσίζεται στη βεράντα του σπιτιού – Δείτε φώτο

Όταν δεν μπορείς να είσαι στη θάλασσα, βρίσκεις άλλους τρόπους να δροσιστείς. Αυτό έκανε και η Τζένη Θεωνά για τον γιο της.

Τζένη Θεωνά: Ο γιος της δροσίζεται στη βεράντα του σπιτιού – Δείτε φώτο

Αντίστροφα για τις καλοκαιρινές διακοπές μετρά η Τζένη Θεωνά. Μέχρι όμως να έρθει αυτή η στιγμή, προσπαθεί να περνάει με τον γιο της όσο καλύτερα γίνεται.

Κι επειδή δεν είναι εύκολο να πηγαίνει καθημερινά για μπάνιο στη θάλασσα ή σε κάποια πισίνα, … έφερε την πισίνα στο σπίτι της. Για την ακρίβεια , αγόρασε στον μικρό Αρίωνα μια μεγάλη πλαστική πισίνα, την έβαλε στη βεράντα του σπιτιού, τη φούσκωσε, τη γέμισε με νερό και το παιχνίδι ξεκίνησε.


https://www.instagram.com/p/CRjbRMQsD5X/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading


Προφανώς και χρειάζεται προσοχή κυρίως να μη γλιστρήσει το παιδί από τα νερά που βγαίνουν έξω, όμως για πολλούς γονείς αποτελεί μια καλή λύση να δροσιστεί και κυρίως να διασκεδάσει ( το παιδί) στο σπίτι.

Πάντως η Τζένη Θεωνά δείχνει να μην την …παλεύει καθώς έγραψε χαρακτηριστικά: «Περνάμε λίγο ακόμα χρόνο στην Αθήνα. Παρακαλώ όποιος έχει παιδιά από 17μηνών έως 17ετών να μου στείλει inbox».

Περιττό να αναφέρουμε τα μηνύματα «συμπαράστασης» που έλαβε από άλλες μαμάδες με δυο ή τρία παιδιά που παραμένουν στο σπίτι αναμένοντας τις διακοπές.

H σημασία των διακοπών για το παιδί

Σύμφωνα με τον ψυχοθεραπευτή Dr. Margot Sunderland, το να προσφέρουμε στα παιδιά διακοπές και ιδιαίτερες εμπειρίες, είναι πολύ πιο σημαντικό και ωφέλιμο από το να τους κάνουμε δώρα παιχνίδια.

Σύμφωνα με τον ειδικό, οι διακοπές είναι μία επένδυση στην ανάπτυξη του εγκεφάλου ενός παιδιού και αυτό γιατί κατά τη διάρκεια των διακοπών εξασκούνται δύο πολύ σημαντικά κομμάτια, το «σύστημα παιχνιδιού» (“play system”) και το «σύστημα ανακάλυψης» (“seeking system”).

Το «σύστημα παιχνιδιού» εξασκείται κάθε φορά που θάβετε τα πόδια του μικρού σας στην άμμο, κάθε φορά που το γαργαλάτε ή κάθε φορά που το σηκώνετε στους ώμους σας και το πηγαίνετε μία βόλτα. Αντίστοιχα το «σύστημα ανακάλυψης» εξασκείται κάθε φορά που ανακαλύπτεται κάτι παρέα. Μία καινούρια παραλία, ένα καινούριο φυτό ή ένα κοχύλι.

Εκτός όμως από την ανάπτυξη του εγκεφάλου, οι διακοπές συμβάλλουν στην ευτυχία ενός παιδιού, καθώς ενεργοποιούν ορμόνες όπως είναι η ντοπαμίνη και η ωκυτοκίνη. Επιπλέον, μειώνεται το στρες και ενισχύεται το δέσιμο μεταξύ των μελών της οικογένειας.

Το σημαντικότερα όλων είναι να περνάει ένας γονιός χρόνο με το παιδί του. Και η Τζένη Θεωνά κάνει ό,τι μπορεί για να έχει ο γιος της τις καλύτερες δυνατές αναμνήσεις από την παιδική του ηλικία. Οι δε φωτογραφίες του μικρού που αναρτά κατά καιρούς στο Instagram, είναι μοναδικές. Πάρτε μια γεύση στη gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved