Τζένη Μπότση: Η κόρη της διαβάζει παραμύθι στο κρεβάτι (φώτο)

Η μικρή Αλίκη χαλαρώνει ξεφυλλίζοντας το αγαπημένο της παραμύθι.

Τζένη Μπότση: Η κόρη της διαβάζει παραμύθι στο κρεβάτι (φώτο)

Η Τζένη Μπότση μοιράστηκε με τους followers της μια πολύ τρυφερή φωτογραφία της κόρης της, Αλίκης.

Η μικρή, που θα κλείσει τα δύο στις 18 Νοεμβρίου, είναι ξαπλωμένη στο κρεβάτι, έχοντας δίπλα της τα αγαπημένα της λούτρινα ζωάκια, και απολαμβάνει το παραμύθι της. «Μεσημεριανός ύπνος…και δεν έχει γίνει ακόμα 2», ήταν το σχόλιο της ηθοποιού στην ανάρτησή της.

botsi kori

Γιατί είναι σημαντικό να διαβάζετε παραμύθια στα παιδιά

Τα οφέλη του παραμυθιού

Σύμφωνα, με τους ειδικούς, η συμβολή του παραμυθιού στην ανάπτυξη, εκπαίδευση, κοινωνική συμπεριφορά, αλλά και στη συναισθηματική ωρίμανση του παιδιού είναι πολλαπλή και ανεκτίμητη. Με το να τους διαβάζεις παραμύθια, βοηθάς:

  • Στη συναισθηματική ωρίμανση: Με τα παραμύθια, εμπλουτίζεται και ενδυναμώνεται ο ψυχικός κόσμος του παιδιού. Μάλιστα, ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο τρόπος αφήγησης, το συναίσθημα και το ύφος του αφηγητή.
  • Στη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων: Το παραμύθι βοηθά το παιδί να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις, όπως ο θάνατος, ο αποχωρισμός ή μία ασθένεια.
  • Στην ανάπτυξη της φαντασίας του: Μάλιστα, όταν το παιδί μεγαλώσει περισσότερο, είναι πολύ δημιουργικό να γράψετε μαζί ένα παραμύθι.
  • Στο να πάρει σπουδαία μαθήματα: Μέσα από τα παραμύθια, το παιδί μπορεί να πάρει σημαντικά μαθήματα για την οικογένεια, τη φιλία, την αγάπη.
  • Στο να αναγνωρίσει τις αξίες της ζωής: Βοηθούν το παιδί να μάθει για σημαντικές αξίες της ζωής, όπως εκείνης της οικογένειας, της φιλίας. Επίσης, μαθαίνει από πολύ νωρίς για την αγάπη, την αλληλεγγύη, τη βοήθεια, την έννοια της προσφοράς.
  • Στο να γίνει συνεργάσιμο και κοινωνικό: Έρευνες έχουν δείξει πως τα παιδιά που μεγάλωσαν ακούγοντας παραμύθια είναι ιδιαίτερα συνεργάσιμα και κοινωνικά.
  • Στο να απελευθερωθεί από το φόβο: Το παιδί αποκτά θάρρος. Απελευθερώνεται από το φόβο και από καταστάσεις που το αγχώνουν, όπως εκείνης της εγκατάλειψης.
  • Στη μαθησιακή ανάπτυξη: Τα παιδιά που μεγάλωσαν με παραμύθια, έχει παρατηρηθεί ότι μαθαίνουν να διαβάζουν πιο γρήγορα, όπως και να γράφουν. Επίσης, έχουν αποκτήσει πλούσιο λεξιλόγιο και χειρίζονται με μεγαλύτερη δεξιότητα το γραπτό λόγο.

H Tζένη και η Αλίκη

Η Τζένη Μπότση αποφεύγει να δημοσιεύει συχνά φωτογραφίες της Αλίκης και εννοείται ότι δεν δείχνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου της.Η πιο πρόσφατη ήταν με αφορμή τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, με την Αλίκη στέκεται έξω από τον παιδικό σταθμό με την τσάντα της στην πλάτη και τα γαλανόλευκα σημαιάκια να κοσμούν τον προαύλιο χώρο του σταθμού.

mikri aliki kori mpotsi

Δείτε μερικές ακόμη κοινές τους φωτογραφίες στη gallery που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved