Στον βρεφονηπιακό σταθμό η κόρη της Τζένης Μπότση-Δείτε τη φώτο της μικρής

Προσαρμογή στον βρεφονηπιακό σταθμό για την μικρή Αλίκη.

Στον βρεφονηπιακό σταθμό η κόρη της Τζένης Μπότση-Δείτε τη φώτο της μικρής

Κάποιες μαμάδες εκμεταλλεύονται τον Ιούλιο για να στείλουν πρώτη φορά τα παιδιά τους στον παιδικό σταθμό, κάνοντας έτσι ευκολότερη την προσαρμογή στο νέο σχολείο τον Σεπτέμβρη.

Μία τέτοια μαμά είναι και η Τζένη Μπότση που αποφάσισε να στείλει τη μικρή Αλίκη για πρώτη φορά στον βρεφονηπιακό σταθμό. Μάλιστα έκανε γνωστό αυτό το νέο πριν μερικές ώρες μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και την ανάρτηση που έδειχνε τη μικρούλα να περνά τη σχολική εξώπορτα έχοντας στην πλάτη το σακίδιό της.

"Μια γλυκιά καλημέρα από την πιο όμορφη μαθήτρια" σχολίασε η περήφανη μαμά.

Κάθε αρχή και δύσκολη

Όλα τα παιδιά χρειάζονται χρόνο για να προσαρμοστούν σε ένα νέο περιβάλλον. Όταν ένα παιδί «φεύγει» από την αγκαλιά της μαμάς του και μπαίνει σε μια άλλη ρουτίνα, σίγουρα θα υπάρξει αλλαγή στη διάθεσή του. Γκρίνια, κλάμα και άρνηση είναι μερικά από εκείνα τα συμπτώματα που εμφανίζουν μερικά παιδιά όταν πάνε στον παιδικό σταθμό.

Η μικρή Αλίκη φαίνεται αποφασισμένη, μιας και δεν δίνει αρκετή σημασία στην μαμά που βρίσκεται πίσω της και την απαθανατίζει με το κινητό της τηλέφωνο.

kori mpotsi vrefonipiako

Θέλετε να στείλετε τα παιδιά στον παιδικό σταθμό ώστε να προσαρμοστούν και να είναι έτοιμα για τον Σεπτέμβρη; Μικρές συμβουλές για να έχετε την επιτυχία στο τσεπάκι.

Μιλήστε του για τον παιδικό σταθμό, εξηγήστε του τι είναι, ότι θα συναντήσει και άλλα παιδάκια εκεί, θα κάνει παρεούλες, θα μπορεί να παίξει μαζί τους αλλά και με την δασκάλα που θα τα μάθει διάφορα, όπως παιχνίδια, τραγουδάκια, κλπ.

Πηγαίνετε μαζί του στον παιδικό σταθμό, λίγες μέρες πριν ξεκινήσει, ώστε να του δείξετε το περιβάλλον και να εξοικειωθεί με αυτό. Δείξτε του τον χώρο, την αυλή, πείτε του ποια θα είναι η αίθουσά του, που βρίσκονται οι τουαλέτες κλπ.

Γνωρίστε του την δασκάλα του, ώστε να μην τη δει πρώτη ή ακόμα και δεύτερη φορά στο ξεκίνημα! Μπορείτε να πάτε πάνω από δύο-τρεις φορές εκεί, ώστε το παιδί να αρχίσει να νιώθει ότι βρίσκεται σε οικείο περιβάλλον και να αναπτύξει εμπιστοσύνη και στη δασκάλα του – όσο μπορεί βέβαια!

Δείτε αν υπάρχουν και φίλοι που θα πάνε στον ίδιο παιδικό σταθμό, ώστε να έχει παρέα και συζητήστε το μαζί του, ακόμα και αν κάποιοι φίλοι πάνε σε άλλον σταθμό, συζητήστε του πως τελικά όλα τα παιδάκια κάνουν το ίδιο.

Ίσως στην αρχή, χρειαστεί να είστε κοντά του 2-3 μέρες επίσης! Βέβαια, δεν θα το ρωτάτε εσείς αν θέλει να είστε μαζί του εφόσον το πιο λογικό είναι να απαντήσει θετικά.

Προετοιμαστείτε για πιθανές εκδηλώσεις άγχους, κλάματος ή αγκιστρώματος από πάνω σας. Ναι, μπορεί το παιδί σας να σας πιάσει από το ρούχο, να αγκαλιάσει το πόδι σας και να μην θέλει να φύγετε… Αν αρχίσετε και εσείς να κλαίτε, χάσατε το παιχνίδι! Μην ξεχνάμε πως τα παιδιά έχουν τη τάση να δοκιμάζουν το όριο του γονιού, τεντώνουν το σκοινί για να δουν μέχρι που τα παίρνει να φτάσουν.

Προετοιμαστείτε για πιθανές αλλόκοτες συμπεριφορές στο σπίτι: Μην ξαφνιαστείτε αν τις πρώτες μέρες δεν μπορεί να κοιμηθεί εύκολα, έχει εφιάλτες ή αρνείται να πάει στο κρεβάτι του ή να ξυπνήσει το πρωί και να ετοιμαστεί για τον παιδικό σταθμό! Δείξτε του πως το καταλαβαίνετε και εξηγήστε του πως είναι λογικό στην αρχή να νιώθει κάπως παράξενα και περίεργα, εφαρμόζοντας και όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Θυμηθείτε όμως να είστε και εσείς σταθερή στην αντιμετώπισή σας, μην λέτε άλλα την μία και κάνετε άλλα την άλλη!

Κανονίστε εξόδους με άλλους γονείς των παιδιών που πάει μαζί τους στον βρεφονηπιακό ώστε να γνωριστούν λίγο περισσότερο αι να συνηθίσει το ένα το άλλο.

Η μικρή Αλίκη σε νέες περιπέτειες

tzeni mpotsi foto koris 5

Λίγο πριν τις διακοπές της, η μικρή Αλίκη, κάνει τα πρώτα της μικρά βήματα στο σχολείο και μάλιστα με επιτυχία (τουλάχιστον αυτό διακρίνουμε εμείς). Η μαμά Τζένη αν και είναι αρκετά φειδωλή σε ό,τι έχει να κάνει με την κόρη της, πάντα αναρτά ένα μεγάλο επίτευγμα της κόρης της. Θυμάστε όταν κόρη της στάθηκε στα πόδια της για πρώτη φορά; Ε... και το σχολείο, ένα μεγάλο επίτευγμα είναι για τα παιδιά μιας και μαθαίνουν καινούρια πράγματα, κάνουν τα πρώτα βήματα της ανεξαρτησίας τους και αποκολλώνται από τη μαμά και τον μπαμπά σε περίπτωση που είχαν αγκιστρωθεί πάνω τους.

Δείτε παρακάτω μερικές από τις πιο όμορφες στιγμές της 1,5 ετών Αλίκης, έτσι όπως τις διαλέξαμε εμείς μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό στο Instagram της Τζένης Μπότση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved