Επιτέλους! Το LinkedIn αναγνωρίζει το επάγγελμα της μαμάς

Τι αλλάζει;

Επιτέλους! Το LinkedIn αναγνωρίζει το επάγγελμα της μαμάς

Η αναγνώριση που όλες οι μαμάδες ήθελαν, έφτασε επιτέλους από το LinkedIn. Η πλατφόρμα στην οποία συγκεντρώνονται τα βιογραφικά με τη μορφή προφίλ από όλον τον κόσμο, αποφάσισαν να προσθέσουν έναν χαρακτηρισμό που οι χρήστες θα μπορούν πια να επιλέξουν για να χαρακτηρίσουν την τρέχουσα επαγγελματική τους κατάσταση.

Το Stay at home Mom και το Stay at home Dad, δηλαδή η μαμά ή ο μπαμπάς που μένουν στο σπίτι με τα παιδιά, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους χρήστες στον τίτλο εργασίας, κάτι που μέχρι σήμερα δεν υπήρχε.

Αυτός ο χαρακτηρισμός θα μπορεί να εξηγήσει και το κενό που υπήρχε ανάμεσα στα βιογραφικά κυρίως των μαμάδων που έμεναν εκτός εργασιακού στίβου όσο επέλεγαν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους στο σπίτι και να μην δουλέψουν παράλληλα.



Το επόμενο διάστημα το LinkedIn θα περιλάβει και επιλογές όπως το άδεια λοχείας, φροντίδα οικογένειας και το διάλειμμα από τη δουλειά και θα δώσει τη δυνατότητα σε γονείς να εξηγήσουν στις εταιρίες που θα τους προσεγγίσουν τι ακριβώς έχει συμβεί με την εργασιακή τους εμπειρία.

Το εργασιακό Facebook όπως ονομάζεται έχει κατά καιρούς δεχτεί κριτική από γυναίκες και μαμάδες για το γεγονός πως δεν μπορούν να καταγράψουν την μητρότητα και την επιλογή να μην δουλεύουν όσο μεγαλώνουν τα παιδιά τους στο προφίλ τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved