Το μήνυμα αυτής της μέλλουσας μαμάς αφορά όλες τις γυναίκες

«Ζητήστε βοήθεια, δεν είναι ένδειξη αδυναμίας».

Το μήνυμα αυτής της μέλλουσας μαμάς αφορά όλες τις γυναίκες
instagram @moveyourbump

Αν γνωρίζουμε κάτι καλά για τις μητέρες είναι ότι προσπαθούν να τα κάνουν όλα! Ξεκινούν ένα μαραθώνιο θέλοντας να ισορροπήσουν δουλειά, παιδιά και υποχρεώσεις. Μοιραία ο εαυτός τους έρχεται σε δεύτερη μοίρα, και παρότι το ξέρουν, σπάνια κάνουν κάτι γι αυτό.

Όμως πραγματικά δεν χρειάζεται να τα κάνουν όλα! Όχι όλη την ώρα. Απαιτούνται πολλά αποθέματα, ψυχικά και σωματικά, για να μεγαλώσει ένα παιδί. Αλλά έτσι είναι η μητρότητα. Γι΄αυτό κι είναι σημαντικό να μάθει να ζητάει βοήθει, όταν και όποτε νιώθει την ανάγκη.

« Σας αξίζει να ζητάτε βοήθεια χωρίς να αισθάνεστε ότι είναι αδυναμία. Βοήθεια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, μετά τον τοκετό αλλά και με το νεογέννητο στο σπίτι. Είστε δυνατές κι έτσι πρέπει να νιώθετε», διαβάζουμε στο Move Your Bump, όπου αναρτήθηκε η φωτογραφία της μαμάς με το πλακάτ.

Κι έχει απόλυτο δίκιο...


https://www.instagram.com/p/CMDNf81BKAR/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ψυχολογία νέας μαμάς

Σύμφωνα με μελέτες, η ψυχολογία της μητέρας επιβαρύνεται σημαντικά μετά τη γέννα, χωρίς να έχουν διευκρινισθεί τα ακριβή αίτια αυτής της αλλαγής. Από τους πιο πιθανούς παράγοντες, είναι το αίσθημα ευθύνης απέναντι στο νεογνό και το άγχος που αισθάνεται στην προσπάθειά της να καλύψει τις ανάγκες του καθώς κι αυτή καθεαυτή η πίεση της ενασχόλησης με το νέο μωρό.

Όμως και αργότερα, όταν το παιδί μεγαλώνει, εξακολουθεί να κάνει περισσότερα πράγματα απ΄ότι μπορεί και αντέχει.Πρέπει λοιπόν να γνωρίσει τα όρια της και να ζητήσει βοήθεια από την οικογένειά της συμφωνώντας στο μοίρασμα ρόλων και υποχρεώσεων. Με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να έχει χρόνο για τον εαυτό της και τις δικές της ανάγκες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved