Η Ωραία Κοιμωμένη: Σπάνια στιγμιότυπα από το πώς γυρίστηκε η ταινία

Ούτε που φαντάζεστε πόση δουλειά χρειαζόταν για να γυριστεί μια animation ταινία.

Η Ωραία Κοιμωμένη: Σπάνια στιγμιότυπα από το πώς γυρίστηκε η ταινία

Η Ωραία Κοιμωμένη είναι αμερικανική μουσική κινηματογραφική ταινία φαντασίας κινουμένων σχεδίων παραγωγής Walt Disney, βασισμένη στο παραμύθι του Σαρλ Περώ, Η Ωραία Κοιμωμένη.

Αποτελεί τη δέκατη έκτη ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους της Disney και προβλήθηκε πρώτη φορά στις 29 Ιανουαρίου του 1959 από την Buena Vista Distribution. Πρόκειται για την τελευταία μεταφορά παραμυθιού από τη Disney για μερικά χρόνια, λόγω της αρχικής ανάμεικτης κριτικής και των φτωχών εισπράξεών της. Το στούντιο δεν επέστρεψε στο είδος του παραμυθιού παρά μόνο 30 χρόνια αργότερα και μετά το θάνατο του Walt Disney το 1966, με την κυκλοφορία της Μικρής Γοργόνας το 1989.

Η Helene Stanley όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί πόζαρε για τον ρόλο της Ωραίας Κοιμωμένης και οι σκιτσογράφοι Marc Davis, Milt Kahl και John Lounsbery απαθανάτιζαν κάθε της κίνηση στο χαρτί. Εκτός από την Αυγούλα, η Helene πόζαρε επίσης για την Σταχτοπούτα και την Anita στην ταινία 101 σκυλάκια Δαλματίας.


https://www.instagram.com/p/CB_Zs1_AsJ-/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Λίγα παραπάνω λόγια για την ταινία που αξίζει να γνωρίζετε:

Τη σκηνοθεσία της ταινίας είχαν αναλάβει οι Λες Κλαρκ, Έρικ Λάρσον και Βόλφγκανγκ Ράιτερμαν, υπό την εποπτεία του Κλάιντ Τζερόνιμι, και την ιστορία οι Τζο Ρινάλντι, Ουίνστον Χίμπλερ, Μπιλ Πιτ, Τεντ Σιρς, Ραλφ Ράιτ και Μιλτ Μπάντα. Η μουσική επένδυση και τα τραγούδια της ταινίας, τα οποία περιλαμβάνουν τη δουλειά της Συμφωνικής Ορχήστρας του Μονάχου υπό την καθοδήγηση του Τζορτζ Μπρανς, είναι προσαρμογές κομματιών από τη σύνθεση του Πιότρ Τσαϊκόφσκι το 1890, για την ομώνυμη παράσταση μπαλέτου.

Η Ωραία Κοιμωμένη ήταν η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων που φωτογραφήθηκε με τη μέθοδο της Super Technirama 70, καθώς και η δεύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους, μετά τη Λαίδη και τον Αλήτη το 1955, που κινηματογραφήθηκε σε αναμορφωτική ευρεία οθόνη.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί σπάνια στιγμιότυπα από το πώς δημιουργήθηκε η animation ταινία με τους ηθοποιούς Helene Stanley (πριγκίπισσα Αυγούλα), Ed Kemmer (πρίγκιπας Φίλιππος), Jane Fowler & Eleanor Audley (ως Maleficent), και Frances Bavier, Madge Blake, & Spring Byington (ως νεραϊδονονές).

Τις φωτογραφίες δημοσίευσε για ακόμη μια φορά ο λογαριασμός thiswashollywood στο Instagram.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved