Η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων: Πώς γυρίστηκε η πρώτη animation ταινία

Σπάνιες φωτογραφίες και βίντεο από τον τρόπο που γυρίστηκε η animation ταινία της Disney.

Η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων: Πώς γυρίστηκε η πρώτη animation ταινία
instagram @thiswashollywood

Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων είναι αμερικανική ταινία κινουμένων σχεδίων του 1951, παραγωγής του Ουώλτ Ντίσνεϊ και είναι βασισμένη στα έργα του Λιούις Κάρολ, Οι περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων και Μες στον καθρέφτη και τι βρήκε η Αλίκη εκεί. Αποτελεί τη δέκατη τρίτη κλασική ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους της Disney και έκανε πρεμιέρα σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο στις 26 Ιουλίου 1951. Τις φωνές τους στους χαρακτήρες χαρίζουν οι Κάθρυν Μπέουμοντ (Kathryn Beaumont) ως Αλίκη, Στέρλινγκ Χόλογουεϊ ως γάτος Τσεσάιρ, Βίρνα Φέλτον ως Βασίλισσα και Εντ Γουίν ως Τρελοκαπελάς.

Όπως και στην Σταχτοπούτα, έτσι και σε αυτή την ταινία, υπάρχουν ηθοποιοί που ποζάρουν και υποδύονται όλους τους χαρακτήρες όπου στη συνέχεια ζωντανεύουν ξανά μέσα από τα animation σκίτσα.

Η Κάθρυν Μπέουμοντ όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν είναι το κορίτσι που υποδύεται την μικρή Αλίκη. Η Κάθρυν, είναι το ίδιο κορίτσι που λίγα χρόνια αργότερα υποδύθηκε τη Wendy στην ταινία του Peter Pan (1953).


https://www.instagram.com/p/CJmM2zgAtQl/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο Γουώλτ Ντίσνεϋ επιχείρησε για πρώτη φορά να προσαρμόσει την Αλίκη σε ταινία μεγάλου μήκους, ανεπιτυχώς, κατά τη δεκαετία του '30. Ωστόσο, επανήλθε σε αυτήν στη δεκαετία του '40. Η ταινία προοριζόταν αρχικά να είναι μια μίξη μεταξύ live action και κινουμένων σχεδίων, αλλά το 1946, ο Ντίσνεϋ αποφάσισε η ταινία να είναι εξ'ολοκλήρου κινούμενα σχέδια. Το ομότιτλο τραγούδι της ταινίας έχει γίνει από τότε κλασικό τζαζ κομμάτι.

Αν και η ταινία έλαβε αυστηρή κριτική κατά την αρχική της κυκλοφορία, αποδείχθηκε αργότερα ότι ήταν μπροστά από την εποχή της και από τότε θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες κλασικές ταινίες της Disney, μια από τις σημαντικότερες καλτ ταινίες κινουμένων σχεδίων, καθώς επίσης και μία από τις καλύτερες προσαρμογές της Αλίκης.

Στη gallery που ακολουθεί θα δείτε σπάνια φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εποχή που ετοίμαζαν την ταινία. Οι ηθοποιοί ποζάρουν, στέκονται και κινούνται έτσι όπως οι χαρακτήρες που γνωρίζουμε και έχουμε δει αρκετές φορές στην ταινία της Disney.

Τις φωτογραφίες δημοσίευσε ο λογαριασμός thiswashollywood στο Instagram. Δείτε τες και εσείς παρακάτω. Σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved