Σταχτοπούτα: Σπάνια στιγμιότυπα από το πώς γυρίστηκε η ταινία (pics)

Εσείς γνωρίζετε πόση δουλειά κρύβεται πίσω από αυτή τη γνωστή animation ταινία της Disney;

Σταχτοπούτα: Σπάνια στιγμιότυπα από το πώς γυρίστηκε η ταινία (pics)
instagram account @This Was Hollywood

Η Σταχτοπούτα είναι αμερικανική κινηματογραφική ταινία μιούζικαλ κινουμένων σχεδίων φαντασίας παραγωγής Walt Disney.

Βασίζεται στο ομώνυμο παραμύθι του Σαρλ Περώ και αποτελεί τη δωδέκατη ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους της Disney.

Τη σκηνοθεσία της ταινίας είχαν αναλάβει οι Κλάιντ Τζερόνιμι, Χάμιλτον Λασκ και Ουίλφρεντ Τζάκσον και τα τραγούδια της ταινίας γράφτηκαν από τους Μακ Ντέιβιντ, Τζέρρυ Λίβινγκστον και Αλ Χόφμαν, και περιλαμβάνουν τα Cinderella, A Dream is a Wish Your Heart Makes, Sing Sweet Nightingale, The Work Song, Bibbidi-Bobbidi-Boo, και So This is Love.

Στην ταινία ακούγονται, μεταξύ άλλων, οι φωνές των ηθοποιών Ιλέν Γουντς, Έλενορ Όντλει, Βίρνα Φέλτον, Ρόντα Ουίλιαμς, Τζίμι ΜακΝτόναλντ, Λουί βαν Ρούτεν, Ντον Μπάρκλεϊ, Μάικ Ντάγκλας και Λουσίλ Μπλις.

Ηθοποιοί που όπως θα δείτε και στην gallery που ακολουθεί, δεν έδωσαν μόνο τις φωνές τους στους χαρακτήρες της ταινίας κινουμένων σχεδίων, αλλά πόζαραν στους σκιτσογράφους για να σχεδιαστούν οι χαρακτήρες και η κάθε κίνησή τους. Στο ρόλο της Σταχτοπούτας είναι η Έλεν Στανλέι και ο Τζέφρι Στόουν στο ρόλο του πρίγκιπα.

staxtopouta spania stigmiotipa apo tin tainia 4

Η Μέρι Άλις υποδύθηκε την νεραϊδονονά της Σταχτοπούτας και η Έλενορ Όντλει την Lady Tremaine. Η Έλεν Στάνλει πόζαρε επίσης και ως Αναστασία, δίπλα στην Ρόντα Ουίλιαμς που υποδυόταν την Ντριζέλα.

Λίγα λόγια για την ταινία έτσι όπως αναφέρονται στη Wikipedia

Εκείνη την περίοδο, η Walt Disney Productions είχε χάσει επαφή με τις Ευρωπαϊκές κινηματογραφικές αγορές εξαιτίας της έκρηξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, κάτι το οποίο προκάλεσε τις αποτυχίες ταινιών όπως οι Πινόκιο, Φαντασία και Μπάμπι στο box office, από τις οποίες όμως επήλθαν κέρδη αργότερα μέσω των αλλεπάλληλων επανακυκλοφοριών στις αίθουσες αλλά και σε home video. Εκείνη την περίοδο, ωστόσο, τα στούντιο είχαν χρέος πάνω από $4 εκατομμύρια και ήταν στα όρια της χρεοκοπίας. Ο Ουώλτ Ντίσνεϋ και οι εικονογραφιστές του επέστρεψαν στην παραγωγή ταινιών το 1948, μετά την παραγωγή μιας σειράς ταινιών συσκευασίας, με την ιδέα της μεταφοράς του παραμυθιού Cendrillon (Σταχτοπούτα) του Σαρλ Περώ στην οθόνη. Είναι η πρώτη ταινία όπου όλη η ομάδα των Disney's Nine Old Men δούλεψε μαζί.

Μετά από δύο χρόνια παραγωγής, η Σταχτοπούτα κυκλοφόρησε στις 15 Φεβρουαρίου 1950 και έγινε η μεγαλύτερη κριτική και εμπορική επιτυχία των στούντιο από τότε που κυκλοφόρησε η Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι (1937), βοηθώντας τα στούντιο να επιστρέψουν στα κέρδη.

Θεωρείται μία από τις καλύτερες Αμερικανικές ταινίες κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών, όπως επιλέχθηκε στη λίστα «AFI 10 Top 10» του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου. Έλαβε τρεις υποψηφιότητες για βραβείο Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένης της υποψηφιότητας Καλύτερου Τραγουδιού για το «Bibbidi-Bobbidi-Boo».

Στη gallery που ακολουθεί θα δείτε σπάνια φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εποχή που ετοίμαζαν την ταινία. Οι ηθοποιοί ποζάρουν, στέκονται και κινούνται έτσι όπως οι χαρακτήρες που γνωρίζουμε και έχουμε δει δεκάδες φορές στην ταινία της Disney.

Τις φωτογραφίες δημοσίευσε ο λογαριασμός thiswashollywood στο Instagram. Δείτε τες και εσείς παρακάτω. Σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved