Η Barbie μιλάει για τον ρατσισμό - Το βίντεο που έγινε viral (vid)

Η Barbie παρέα με την φίλη της Nikkie μιλούν για το ρατσισμό αναφέροντας περιστατικά που βιώνουν πολλοί συνάνθρωποί μας.

Η Barbie μιλάει για τον ρατσισμό - Το βίντεο που έγινε viral (vid)

Μέσα σε λιγότερο από τρία λεπτά η Barbie με τη φίλη της καταφέρνουν να περάσουν ένα σημαντικό μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Θέματα όπως τα προνόμια των λευκών και οι φυλετικές προκαταλήψεις είναι από τα πρώτα που θίγονται στο βίντεο με πρωταγωνίστρια τη διάσημη σε όλο τον κόσμο κούκλα.

«Είναι σημαντικό να κάνουμε συνεχείς συζητήσεις σχετικά με την αντιμετώπιση του ρατσισμού, γι 'αυτό κάλεσα τον καλή μου φίλη Nikkie να συμμετάσχει στο vlog μου και να μοιραστεί τις εμπειρίες της σχετικά με το πότε ένιωσε ότι την αντιμετωπίζουν άσχημα. Είμαι ευγνώμων για την ειλικρίνεια και τη φιλία της. Για να είστε καλός φίλος και καλή φίλη, είναι σημαντικό να ακούτε και να παρατηρείτε πότε συμβαίνουν άσχημα πράγματα σε άλλους ανθρώπους και να παρεμβαίνετε. Ελπίζω ότι μετά απ΄όσα θα ακούσετε στο βίντεο, θα εμπνευστείτε να συνεχίσετε τη μάχη ενάντια στον ρατσισμό».

Αυτό το μήνυμα συνοδεύει το βίντεο της Mattel που ανέβηκε στο YouTube.

barbie1

Οι δύο φίλες κάθονται η μία δίπλα στην άλλη και ξεκινούν την κουβέντα τους.

« Ο κόσμος πιστεύει ότι η ζωή μου είναι μια χαρά. Η αλήθεια όμως είναι ότι εγώ όπως και τόσοι άλλοι μαύροι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε το ρατσισμό. Είναι τρομακτικό και με στεναχωρεί», ακούγεται να λέει η Nikkie που είναι μαύρη και περιγράφει ένα μόνο από τα πολλά περιστατικά ρατσισμού που έχει βιώσει.

«Η Barbie και εγώ πουλούσαμε αυτοκόλλητα στην παραλία. Χωριστήκαμε και προσπαθούσαμε να πουλήσουμε όσα περισσότερα μπορούσαμε. Η ασφάλεια της παραλίας με σταμάτησε τρεις φορές. Ο υπεύθυνος πίστευε ότι έκανα κάτι κακό, παρά το γεγονός ότι και εσύ έκανες το ίδιο».

Καθώς μιλάει, η Barbie ακούει προσεκτικά και κατά διαστήματα παρεμβαίνει υπογραμμίζοντας πώς όσα λέει η φίλη της είναι μέρος ενός μεγαλύτερου προβλήματος γι' αυτό και δεν πρέπει να είμαστε απαθείς.

Αυτό το βίντεο σίγουρα αξίζει να το δείτε με τα παιδιά σας.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved