#FriendshipDay - Σήμερα γιορτάζετε εσείς και οι φίλοι σας

Γιορτάστε την Ημέρα φιλίας τηλεφωνώντας στον κολλητό ή την κολλητή σας!

#FriendshipDay - Σήμερα γιορτάζετε εσείς και οι φίλοι σας

Μία από τις πιο όμορφες γιορτές είναι αυτή και γιορτάζετε εσείς και οι καλύτεροί σας φίλοι.

Αρπάξτε το τηλέφωνο, μπείτε στο αυτοκίνητο, κάντε τέλος πάντων ό,τι περνάει από το χέρι σας για να ευχηθείτε στους καλύτερους σας φίλους, χρόνια πολλά. Σήμερα δείξτε την αγάπη σας και την ευγνωμοσύνη σας στους ανθρώπους που βρίσκονται όλα αυτά τα χρόνια δίπλα σας.

Στείλτε τους μια κάρτα, ένα μήνυμα, δημιουργήστε ένα collage στο Facebook ή απλά επισκεφθείτε τους για να γιορτάσετε μαζί τους την Ημέρα Φιλίας.

Πότε και πώς καθιερώθηκε η Ημέρα Φιλίας;

Η Ημέρα Φιλίας ιδρύθηκε αρχικά από τον Hallmark το 1919. Στόχος του ήταν να υπάρχει μια μέρα για τους ανθρώπους να γιορτάσουν τη φιλία τους στέλνοντας ο ένας τον άλλον κάρτες, αλλά το 1940 η αγορά είχε "στεγνώσει" και τελικά, εξαφανίστηκε εντελώς. Ωστόσο, το 1998 ο Winnie the Pooh ανακηρύχθηκε Πρέσβης Φιλίας στα Ηνωμένα Έθνη (είτε το πιστεύετε είτε όχι!) και τον Απρίλιο του 2011, τα Ηνωμένα Έθνη αναγνώρισαν επίσημα την 30η Ιουλίου ως Διεθνή Ημέρα Φιλίας με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (A/RES/65/275).

Τα βασικό πιστεύω των εμπνευστών της Διεθνούς Ημέρας Φιλίας είναι ότι η φιλία μεταξύ των λαών, χωρών, πολιτισμών και ατόμων, μπορεί να γεφυρώσει τις διαφορές και να συμβάλλει στην εμπέδωση της ειρήνης σε παγκόσμιο επίπεδο.

pagkosmia hmera fillias 2

Πώς να γιορτάσετε την Διεθνή ημέρα Φιλίας

Δεν υπάρχουν κανόνες στο πώς θα γιορτάσετε την Ημέρα φιλίας. Η ομορφιά της φιλίας βρίσκεται σε όλα όσα έχουμε ζήσει με τους ανθρώπους που ονομάζουμε φίλους.

  • Γιορτάστε την ημέρα αυτή με τον άνθρωπο που ξενύχτησε στο προσκεφάλι σας μετά από ένα δύσκολο χειρουργείο.
  • Γιορτάστε την ημέρα αυτή με τον άνθρωπο που στάθηκε κοντά σας στα δύσκολα και στα εύκολα.
  • Γιορτάστε την ημέρα αυτή με τον άνθρωπο που σας πάντρεψε.
  • Γιορτάστε την ημέρα αυτή με τον άνθρωπο που πένθησε με το πένθος σας.
  • Γιορτάστε την ημέρα αυτή με τον άνθρωπο που μεγαλώσατε μαζί.
  • Γιορτάστε την ημέρα αυτή με τον άνθρωπο που αν και δεν του τηλεφωνείτε συχνά, ξέρει ότι θα τρέξετε κοντά του ό,τι και αν συμβεί.

Σήμερα είναι η καλύτερη μέρα να δείξετε στους καλύτερούς σας φίλους ότι είτε βρίσκεστε κοντά, είτε μακριά, ότι ξέρετε πόσο νοιάζονται για εσάς και το αντίθετο.

Η φιλία στην παιδική ηλικία

Όπως έχει αναφέρει και στο παρελθόν σε άρθρο της η Ιωάννα Θεοδωρακόπουλου, PsyD, MSc Συμβουλευτικός ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια στο Mothersblog.gr, τα παιδιά έχουν ανάγκη τους φίλους από τα 4 τους περίπου. Μέσα από τις επαφές τους με συμμαθητές τους, με παιδιά στην γειτονιά, με ξαδερφάκια και παιδιά φίλων των γονέων τους. Νωρίτερα παίζουν με άλλα παιδιά αλλά συνήθως παράλληλα και το καθένα με την δική του απασχόληση, αφοσιωμένο στις ανακαλύψεις του με στόχο να ικανοποιήσει την επιθυμία του, ξεχωριστά από το άλλο παιδάκι στο χώρο. Μετά τα 4, είναι πιο δεκτικά στον συντονισμό, αρχίζει να συμβιβάζεται και είναι καλύτερο στο να αισθάνεται τι μπορεί να θέλει ή να νοιώθει το άλλο παιδάκι. Συνήθως η φιλία ξεκινάει με την διαμεσολάβηση κάποιου γονέα και καλλιεργείται μέσα από όσα παρατηρεί στις φιλίες των γονέων του. Οι γονείς είναι αυτοί που πολλές φορές χωρίς να το συνειδητοποιούν έχουν μάθει τα πάντα για τις φιλίες στα παιδιά τους. Τα παιδιά παρατηρούν πώς επικοινωνούμε, πώς μοιραζόμαστε, πώς ενθαρρύνουμε τους άλλους αλλά και τι χαρακτηριστικά προτιμάμε να έχουν οι άνθρωποι με τους οποίους κάνουμε παρέα. Γι' αυτό είναι σημαντικό στις πρώτες φιλίες τους να έχουμε τον διακριτικό έλεγχο ώστε και να τα βοηθήσουμε να φροντίσουν μια φιλία και να περνούν όμορφα την ώρα τους με την παρέα, αλλά και να περιορίσουν μια όχι και τόσο καλή σχέση. (διαβάστε όλο το άρθρο της για τη φιλία εδώ)

Πώς να γιορτάσουν τα παιδιά την ημέρα Φιλίας

Τα παιδιά μπορούν να εκφράσουν την αγάπη τους στον κολλητό τους ή την κολλητή τους, φτιάχνοντας μια κάρτα, αγοράζοντας (με τη βοήθεια της μαμάς) ένα μικρό συμβολικό δωράκι, τηλεφωνόντας ή κάνοντας messenger call στον φίλο ή τη φίλη τους που κάνει διακοπές.

Με αφορμή την ημέρα φιλίας αφιερώνουμε κι εμείς στους δικούς μας φίλους το παρακάτω τραγούδι:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved