#ChickenWingDay - Μια ημέρα αφιερωμένη στις φτερούγες κοτόπουλου

Θυμόσαστε που προχθές γιορτάζαμε τα πανέ φιλέτα κοτόπουλου; Ε σήμερα γιορτάζουμε την ημέρα που είναι αφιερωμένη στις φτερούγες κοτόπουλου. 

#ChickenWingDay - Μια ημέρα αφιερωμένη στις φτερούγες κοτόπουλου

Όπου κι αν ταξιδέψεις, όπου κι αν βρεθείς, σίγουρα στο μενού κάποιου εστιατορίου ή fast food θα βρεις φτερούγες κοτόπουλου. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να τις φτιάξει κανείς. Ψητές, τηγανιτές, με μέλι, με σουσάμι, με σκόρδο, με ρίγανη, με barbecue σος και γενικότερα με ό,τι βάλει ο νους σου.

Με τόσες επιλογές, δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι λατρεύουν τις φτερούγες τόσο πολύ. Είναι ένα αρκετά δημοφιλές σνακ και βρίσκεται σχεδόν στον μπουφέ αρκετών events. Όταν τα παιδιά έχουν γενέθλια, όταν ο σύζυγος βλέπει ποδόσφαιρο ή μπάσκετ, όταν εσύ θες να φτιάξεις κάτι γρήγορο.

Πώς καθιερώθηκε αυτή η μέρα

Το πώς καθιερώθηκε είναι άγνωστο. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με σιγουριά ποιος ήταν εκείνος που πρωτο-καθιέρωσε την 29η Ιουλίου ως International Chicken Wing Day.

ChickenWingDay 2

Πώς να γιορτάσετε αυτή τη μέρα

Θέλει και ερώτημα; Μα φυσικά φτιάχνοντας φτερούγες κοτόπουλου με όποια συνταγή προτιμάτε. Υπάρχουν τόσες στο διαδίκτυο. Ωστόσο εμείς παρακάτω θα σας προτείνουμε την αγαπημένη μας.

Υλικά για να φτιάξετε φτερούγες κοτόπουλου με bbq sauce

  • 15-20 φτερούγες κοτόπουλου
  • 200γραμ. bbq sauce
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • σουσάμι

Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη βάλτε το αλάτι, το πιπέρι και τη bbq sauce. Προσθέστε τις φτερούγες και αφήστε τες στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.

Προθερμάνετε τον φούρνο στου 220 βαθμούς στο γκριλ. Στρώστε σε ένα ταψί λαδόκολλα, βάλτε τις φτερούγες και πασπαλίστε τες με το σουσάμι. Ψήστε τες για περίπου 15 με 20 λεπτά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved