#MilkChocolateDay - Ημέρα αφιερωμένη στη σοκολάτα γάλακτος

Η Ημέρα Σοκολάτας Γάλακτος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 28 Ιουλίου!

#MilkChocolateDay - Ημέρα αφιερωμένη στη σοκολάτα γάλακτος

Τι κάνει διαφορετική τη σοκολάτα γάλακτος από τις άλλες σοκολάτες; Είναι ένα μείγμα σκόνης κακάου και ξηρού ή συμπυκνωμένου γάλακτος. Ενώ η μαύρη σοκολάτα χρησιμοποιείται παραδοσιακά στα περισσότερα γλυκά, αυτή η ελαφρύτερη έκδοση σοκολάτας, χρησιμοποιείται για να φτιάξει κανείς σοκολάτες γάλακτος συσκευασμένες, ζεστή σοκολάτα και πολλά άλλα νόστιμα επιδόρπια.

Γνωρίζατε ότι η σοκολάτα γενικότερα, έχει πραγματικά οφέλη που βελτιώνουν τη διάθεση; Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, η σοκολάτα μπορεί να σας κάνει ευτυχισμένους! Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι περιέχει ένα διεγερτικό που ονομάζεται θεοβρωμίνη και μια ένωση που ονομάζεται ανανδαμίδη. Αυτός και μόνο είναι ένας λόγος για να το γιορτάσετε!

Η ιστορία της Ημέρας Σοκολάτας Γάλακτος

Ο Daniel Peter, ο εφευρέτης της σοκολάτας γάλακτος, γεννήθηκε στο χωριό Moudon, που βρίσκεται στο Canton of Vaud, στην όμορφη, ορεινή Ελβετία το 1836. Ο Peter πήγε στο σχολείο και αποφοίτησε εκεί.

Αργότερα στη ζωή, ο Daniel Peter δημιούργησε μια ισχυρή φιλία με τον γείτονά του, τον Henry Nestle, ο οποίος είχε εγκατασταθεί στο Vevey της Ελβετίας, περίπου το 1843. Ο Nestle είχε αναπτύξει μια διαδικασία παρασκευής παιδικών τροφών στην οποία χρησιμοποιούσε αυτό που τότε ονόμαζαν «γαλακτώδες» αλεύρι. Εκείνη την περίοδο ο Daniel Peter έθεσε στον εαυτό του το ερώτημα, «Γιατί να μην προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μια σοκολάτα που θα περιέχει γάλα;».

Όσο για το ποιος καθιέρωσε αυτή την ημέρα; Όπως αναφέρει και το daysoftheyear.com η Ημέρα Σοκολάτας Γάλακτος ξεκίνησε από την Ένωση Ζαχαροπλαστών.

Πώς να γιορτάσετε την Ημέρα Σοκολάτας Γάλακτος

  1. Αν δεν έχετε όρεξη να φτιάξετε ένα γλυκάκι, μια σοκολάτα γάλακτος αρκεί για να την γιορτάσετε.
  2. Αν έχετε όρεξη και θέλετε τελικά να φτιάξετε ένα γλυκό δεν έχετε παρά να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή. Το σουφλέ με σοκολάτα γάλακτος του Άκη.

Υλικά:

  • 20 γρ. βούτυρο
  • 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 120 γρ. νερό
  • 30 γρ. κακάο
  • 30 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη
  • 6 ασπράδια, από μέτρια αβγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 70 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κρόκο

Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved