Mothersblog.gr - Οκτώ χρόνια μαζί στο ταξίδι της μητρότητας και συνεχίζουμε

Το Mothersblog.gr, η αγαπημένη συνήθεια των μαμάδων, γιορτάζει σήμερα τα όγδοα γενέθλιά του. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, μας εμπιστευτήκατε, μας αγαπήσατε και μεγαλώσαμε παρέα.


Από το 2012 μέχρι και σήμερα, σας κρατάμε συντροφιά με θέματα που αφορούν στην εγκυμοσύνη, τη μητρότητα και τον υπέροχο κόσμο των παιδιών. Καθημερινά, σας ενημερώνουμε για ό,τι αφορά τη σύγχρονη γυναίκα και μητέρα και με την πολύτιμη βοήθεια των ειδικών συνεργατών μας, δίνουμε απαντήσεις σε όλα σας τα ερωτήματα.

Τι μας διαφοροποίησε

Η πλούσια θεματολογία μας, τα άρθρα από τους επιστημονικούς συνεργάτες μας και η δική μας εμπειρία σαν μαμάδες, είναι αυτά που καθορίζουν την ταυτότητά μας.

Η θεματολογία μας

Από την εγκυμοσύνη, το θηλασμό και τα πρώτα χρόνια της ζωής ενός παιδιού μέχρι την εφηβεία, το Mothersblog.gr είναι το σημείο αναφοράς για όλους τους σύγχρονους γονείς.

Στο site μας μπορείτε να βρείτε συμβουλές, πληροφορίες και απαντήσεις που θα σας βοηθήσουν στο ταξίδι της προετοιμασίας, ανάπτυξης, φροντίδας και ανατροφής των παιδιών. Επιπλέον, η μητέρα του σήμερα είναι η έμπνευσή μας και οι αληθινές ιστορίες μαμάδων κατέχουν μία ξεχωριστή θέση στη θεματολογία μας. Ιστορίες που κάνουν κάθε μητέρα να ταυτιστεί, να γελάσει, να κλάψει, να εκτονωθεί και το σημαντικότερο, να μάθει να αγαπάει τον εαυτό της για αυτό που είναι.

Οι ειδικοίσυνεργάτες μας

Οι διακεκριμένοι συνεργάτες του Mothersblog.gr, πραγματικά ειδικοί στο αντικείμενό τους, απαντούν εμπεριστατωμένα σε όλα μας τα ερωτήματα. Οι πολύτιμες συμβουλές τους αφορούν σε θέματα γύρω από την ανάπτυξη, την ψυχολογία και την υγεία παιδιών και γονιών.

Οι ειδικοί συνεργάτες μας είναι:

Μενέλαος Λυγνός, Μαιευτήρας Χειρούργος Γυναικολόγος, Master of Science University College London, Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας

«Στην ομάδα του Mothersblog μπήκα πριν από «μόλις» 5 χρόνια. Όλον αυτόν τον καιρό είχα τη χαρά μέσα από την τακτική αρθρογραφία και τα videos μου, να έρθω σε επικοινωνία με τις πιστές αναγνώστριες του όμορφου αυτού ιστοτόπου και να εισπράξω την αγάπη τους.

Από την πρώτη στιγμή οι άνθρωποι του Mothersblog με έκαναν να νιώσω ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ μέλος της ομάδας. Μου δόθηκε η ευκαιρία να ενημερώσω διαδικτυακά με τρόπο εμπεριστατωμένο και – ελπίζω – κατανοητό ένα ευρύ κοινό για θέματα, που άπτονται τόσο της Γυναικολογίας και Μαιευτικής, όσο και της Υπογονιμότητας, αλλά και της Ιατρικής γενικότερα, του αντικειμένου μου δηλαδή, που τόσο αγαπώ…

Για την ευκαιρία αυτή δεν μπορώ παρά να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στη δραστήρια συντακτική ομάδα του Mothersblog και να ευχηθώ στα μέλη της να συνεχίσουν να εργάζονται με την ίδια έμπνευση, ώστε το αποτέλεσμα της δουλειάς τους να είναι πάντοτε τόσο όμορφο!

Χρόνια Πολλά Mothersblog! Ευχαριστώ για την υπέροχη συνεργασία! »

Μαρίνα Μόσχα, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

«Σαν χθες μου φαίνεται η μέρα που ξεκίνησε η συνεργασία με το Mothersblog. Και όμως πέρασαν κιόλας 7 χρόνια… Και μετά από άλλα 2 περίπου χρόνια ενώ βρισκόμουν στο αεροδρόμιο να πετάξω για Κύπρο, δέχτηκα άλλο ένα τηλεφώνημα από την γλυκύτατη Μαργαρίτα Νικολάου για το αν θέλω να έχω και άλλο ένα θεματάκι…

Από τότε, γράφτηκαν πολλά, για μαμάδες, για μπαμπάδες, για παιδιά, εφήβους, γιαγιάδες, νονές και νονούς… ευχάριστα αλλά και πιο στενάχωρα θέματα. Γιατί αυτό είναι το mothersblog, ένα ηλεκτρονικό περιοδικό γραμμένο σε απλή αλλά με σεβασμό γλώσσα που αγγίζει τα καθημερινά προβλήματα. Πρωτοπόρο ακόμα και στα 3λεπτα βιντεάκια που ενημερώνουν έτσι απλά και γρήγορα…

Χαίρομαι πάρα πολύ που ανήκω και εγώ σε αυτό το τόσο άμεσο, γλυκό και ζεστό ιντερνετικό blog των μαμάδων (μεταξύ μας, έχω ακούσει και αρκετούς μπαμπάδες να το διαβάζουν στα κρυφά…) Και πως θα μπορούσε να είναι αλλιώς άλλωστε; Όταν γνωρίσεις και τους ανθρώπους που δουλεύουν σε αυτό, αισθάνεσαι αυτή την ζεστή αγκαλιά... Και η ανταπόδοση έρχεται και με το παραπάνω από τα γράμματα αναγνωστριών και αναγνωστών που ζητούν μία συμβουλή, μία γνώμη λέγοντας τόσο όμορφα λόγια…

Χρόνια πολλά αγαπημένο μαμαδοblog! Na εξελίσσεσαι, να μεγαλώνεις και να ωριμάζεις μέσα από τον ηλεκτρονικό σου λόγο και την τόσο πλούσια σύγχρονη και ανανεωμένη θεματολογία σου. Χρόνια πολλά και να συνεχίσεις να μας έχεις στην αγκαλιά σου! »

Μαριαλένα Κυριακάκου, Παιδίατρος

«2014-2020… 6 χρόνια μιας υπέροχης συνεργασίας! 6 χρόνια σε μία φιλόξενη ομάδα! 6 χρόνια μιας ουσιαστικής επικοινωνίας με τόσες μητέρες! Η αγάπη που δέχομαι μέσα από τα πολλά μηνύματα αποτελεί το βασικό κίνητρο για να γίνομαι ακόμη καλύτερη και να στέκομαι πάντα δίπλα στους μικρούς μου φίλους! Σίγουρα όταν ξεκινούσα αυτή τη συνεργασία δεν φανταζόμουν πόσο σημαντικό και βοηθητικό μπορεί να είναι ένα άρθρο μου, για μία μητέρα στο σπίτι. Μέχρι που ήρθαν τα πρώτα μηνύματα, οι πρώτες απορίες και οι πρώτες αγωνίες…Και φυσικά μέσα από τα ολιγόλεπτα βίντεο έχω την ευκαιρία να δώσω χρήσιμες συμβουλές με ακόμη πιο φυσικό τρόπο, σκεπτόμενη πως απέναντί μου έχω κάθε φορά και μία μανούλα! Η συνεργασία μου με το Mothersblog δεν θα μπορούσε προφανώς να προχωρήσει εάν δεν έβρισκα στο πρόσωπο της Μαργαρίτας όχι απλώς μία συνεργάτη αλλά μία φίλη! Εύχομαι το Mothersblog να σβήνει κεράκια για πολλά πολλά χρόνια ακόμη! Κάθε κεράκι να είναι και μια νέα ιδέα για το πλούσιο περιεχόμενό του! Μακάρι να συνεχίζει να αποτελεί τον καλύτερο σύμβουλο, τον πιο σύγχρονο και ενημερωμένο, με ενδιαφέρουσα θεματολογία για κάθε μαμά! Χρόνια πολλά!»

Ευσταθία Παπαδά, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc., Ph.D. (Cand), Πτυχιούχος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου & University College London (UCL), Υποψ. Διδάκτωρ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

«Έχω τη χαρά να είμαι μέλος της ομάδας των ειδικών του Mothersblog από το 2013 με τη στήλη «Θέμα Διατροφής», μέσω της οποίας ενημερώνουμε το αναγνωστικό κοινό για θέματα διατροφής όλης της οικογένειας κάθε εβδομάδα. Το συναίσθημα του να επικοινωνώ την επιστήμη που τόσο αγαπώ στο ευρύ κοινό προάγοντας την υγεία και την ευεξία είναι μοναδικό. Λαμβάνω επίσης με ιδιαίτερη χαρά τις ερωτήσεις αναγνωστών που μου δίνουν αφορμή και έμπνευση για τα θέματα της στήλης.

Ομολογώ ότι δεν κατάλαβα πώς πέρασαν κιόλας 7 ολόκληρα χρόνια άψογης συνεργασίας με όλη την ομάδα του Mothersblog! Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τη Δέσποινα Καμπούρη που μου εμπιστεύτηκε αυτή τη στήλη το 2013 με ενθουσιασμό. Δε θα μπορούσα επίσης να μην ευχαριστήσω την αγαπημένη μου Μαργαρίτα Νικολάου, Διευθύντρια του Mothersblog, που μου δίνει πάντα όμορφες ιδέες για τη θεματολογία της στήλης.

Εύχομαι η ομάδα μας να συνεχίσει δυναμικά με πολλές επιτυχίες, και το Mothersblog να συνεχίσει να ενημερώνει τις μανούλες, και όχι μόνο, με το δικό του ξεχωριστό τρόπο!

Happy Birthday Mothersblog!»

Ιωάννα Θεοδωρακοπούλου, PsyD, MSc, Συμβουλευτικός ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια / Σύμβουλος Υπογονιμότητας

«Η αρθρογραφία θέλει χρόνο και σκέψη. Πόσο μάλλον όταν το άρθρο έχει αναγνώστες τους γονείς. Η υπογραφή φέρει ευθύνη και ένας από τους λόγους που κρατάει χρόνια η συνεργασία μας είναι αυτή η υπευθυνότητα που το mothersblog, έχει αναγνωρίσει ότι έχει εδώ και 8 χρόνια στη ζωή πολλών οικογενειών - όποιας μορφής -, κάθε μέρα και περισότερο. Ήμουν και παραμένω υποστηρικτής της αρθρογραφίας. Και χαίρομαι που μπορώ μέσα από τα θέματα που μου ζητούνται να τοποθετηθώ αλλά και τα μηνύματα που απαντώ, να βοηθάω κι εγώ τον πιο δυνατό κρίκο της κοινωνίας. Την οικογένεια.

Ευχή μου το Mothersblog να γίνεται κάθε μέρα όλο και πιο ενημερωτικό, ψυχαγωγικό και επιμορφωτικό. Γιατί θα τολμήσω να πω ότι ένα blog είναι μια μορφή τέχνης. Και η τέχνη θέλει σεβασμό. Νομίζω ότι ο σεβασμός, σε ένα πολύ απαιτητικό αναγνωστικό κοινό, είναι το κλειδί της επιτυχούς και μακραίωνης πορείας του.

Χρόνιa αγάπης….χρόνια δημιουργικά !»

Χρύσα Παπακυργιάκη, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων & Εφήβων

Τα απολαυστικά κείμενα των blogger μας

Τη δική τους πινελιά, βάζουν και οι αγαπημένοι μας bloggers. Μέσα από τα κείμενά τους μοιράζονται μαζί μας εμπειρίες, σκέψεις και συμβουλές γύρω από τη μητρότητα και ό,τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα ενός γονιού. Οι bloggers μας είναι:

Δέσποινα Καμπούρη - Despoina's little stories

•Νίκος Συρίγος - Ο Αλή μπαμπάς και οι δυο κόρες

•Κατερίνα Πατούλια - Mommy Fine

•Κατερίνα Ευστρατιάδου - Μαμά προπονήσου!

•Foivi Geller - Food Art by Foivi Geller

•Mamatsita - Mamatsita So far so food

•Λάζαρος Καρανάσιος - Your Family Vet


Τα ειδικά εργαλεία που κάνουν την καθημερινότητά σας πιο εύκολη

Στο Mothersblog.gr μπορείτε να βρείτε ειδικά εργαλεία που διατίθενται εντελώς δωρεάν και εξυπηρετούν όλες τις ανάγκες μίας μητέρας, από τη σύλληψη μέχρι και την ανάπτυξη του παιδιού:

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Από την πρώτη εβδομάδα μέχρι και την 40η, μπορείτε να γνωρίζετε όλες τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα σας και στο έμβρυό σας.

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Όλα όσα συμβαίνουν στη μήτρα από τη γονιμοποίηση του ωαρίου μέχρι και τη στιγμή της γέννησής του.

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Η ανάπτυξη του μωρού σας από τον 1ο μέχρι τον 12ο μήνα. Όλες οι αλλαγές που συμβαίνουν στο μωρό σας που σχετίζονται με την ανάπτυξή του (αισθήσεις, αντανακλαστικά, επικοινωνία).


Υπολογισμός Σύλληψης και Ωορρηξίας

Ένα σημαντικό εργαλείο που βοηθάει τη μέλλουσα μητέρα να υπολογίσει την εβδομάδα της σύλληψης ή της ωορρηξίας της.

Απαραίτητες εξετάσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Στην ενότητα αυτή οι μέλλουσες μητέρες ενημερώνονται για όλες οι εξετάσεις που χρειάζεται να υποβληθούν κατά τη διάρκεια της κύησης ανά τρίμηνο.

H βαλίτσα για το μαιευτήριο

Σε αυτό το εργαλείο η μέλλουσα μαμά μπορεί να βρει όλα όσα θα χρειαστεί να έχει μαζί της κατά την είσοδό της στο μαιευτήριο.

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ένα εξίσου σημαντικό εργαλείο που μια μέλλουσα μαμά μπορεί να υπολογίσει την πιθανή ημερομηνία τοκετού καθώς και την ηλικία κύησης του εμβρύου

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Ο γυναικολόγος Μενέλαος Λυγνός, εξηγεί πώς μια μέλλουσα μαμά μπορεί να υπολογίσει με ακρίβεια σε ποιο μήνα βρίσκεται.


Γιατί μας ξεχωρίσατε

Καθημερινά η παρέα μας μεγαλώνει και είμαστε πολύ χαρούμενοι που ολοένα και περισσότεροι γονείς μας εμπιστεύονται και μας προτιμούν. Τι μας έχει κάνει να ξεχωρίσουμε; Η προτεραιότητα που δίνουμε στη σύγχρονη μητέρα, τους προβληματισμούς της, τις ανάγκες της.

Κάθε γυναίκα βιώνει τη μητρότητα διαφορετικά, το Mothersblog.gr όμως έχει κάνει τις Ελληνίδες γυναίκες-μητέρες να συνειδητοποιήσουν ότι όλα όσα τις ανησυχούν και τις προβληματίζουν, ανησυχούν και προβληματίζουν εκατομμύρια γυναίκες.

Όλα αυτά τα χρόνια είμαστε συνοδοιπόροι στο υπέροχο ταξίδι της μητρότητας και με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη και θέληση, έτσι θα συνεχίσουμε.

Με αφορμή τα σημερινά γενέθλιά μας λοιπόν, θέλαμε να πούμε σε όλους εσάς, ένα μεγάλο ευχαριστώ. Είστε η έμπνευσή μας και η κινητήριος δύναμη για να γινόμαστε καλύτεροι μέρα με τη μέρα.

Σας ευχαριστούμε,

Η ομάδα του Mothersblog

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved