Μάνα, κολύμπα και κράτα το κεφάλι πάνω από το νερό

Τις μέρες αυτές κολυμπάμε. Πολύ και παντού. Τα παιδιά στη θάλασσα και στην πισίνα και οι μαμάδες στις κερκίδες.

Πατούλια Kατερίνα
Μάνα, κολύμπα και κράτα το κεφάλι πάνω από το νερό

Αδερφή μου, κολύμπα!

Η σκέψη του κολύμπα και κράτα το κεφάλι πάνω από το νερό έχει μεταφορική και εντελώς μα εντελώς κυριολεκτική έννοια τις μέρες αυτές.

Ημερολόγιο κολυμβητηρίου

Είναι οι μέρες που πρέπει να παλέψεις και την κίνηση και τη λαχτάρα να μην κλείσει το summer camp του δήμου και πάρεις τελευταία τα παιδιά από εκεί, νιώθοντας πιθανότατα η χειρότερη μάνα στον κόσμο. Είναι η στιγμή που ο εισπράκτορας στα διόδια κάνει τουλάχιστον δύο λεπτά να περάσει την κάρτα για να περάσεις κι εσύ και που να του εξηγήσεις πως σε περιμένουν τα βλαστάρια στην πόρτα. Είναι η φάση που σκέφτεσαι τι θα κάνεις τα παιδιά έναν μήνα από τα μέσα Ιουλίου ως τα μέσα Αυγούστου που παίρνεις άδεια και που φέτος το πλάνο δεν έχει τηλε-εργασία. Είναι η στιγμή που μοιάζεις αφύσικη αν δεν έχεις παππούδες και γιαγιάδες δίπλα να σου κρατάνε τα παιδιά τα πρωινά, ψάχνετε τρόπο για να κάνετε βάρδιες μεταξύ σας οι γονείς και λείπει κι εκείνη η λαχτάρα του σκάσε και κολύμπα δεν αργούν οι ρημάδες οι διακοπές…

Γιατί ας το παραδεχτούμε οι διακοπές φέτος αποτελούν στοίχημα για δυνατούς λύτες, ειδικά αν δεν θες να δώσεις αντιπαροχή ένα από τα χωράφια σου για να πας με καράβι και δύο παιδιά στις Κυκλάδες ή αν ο μπαμπάς σου δεν είναι βενζινοπώλης για να σου φουλάρει το όχημα. Αν πάλι εξασφαλίσεις τα απαραίτητα (ευρώ) για ακτοπλοϊκά και βενζίνη, έρχονται όλες εκείνες οι προσκλήσεις για γάμους, βαπτίσεις ή και γαμοβαπτίσεις, μαζεμένα σε δύο μήνες, όσα δεν ήρθαν δύο χρόνια. Οι άλλες έχουν χαρές, εσύ ούτε μαντήλι να κλάψεις.

paidi

Επιστροφή στην κολύμβηση. . .

Τα παιδιά – ψαράκια, πέρασαν από τη μικρή στη μεγάλη πισίνα, κάνουν και βουτιές από τον βατήρα και φουσκώνεις από περηφάνεια. Την ίδια ώρα, 5 το απόγευμα, ξεφουσκώνεις από τη ζέστη στην κερκίδα και λες ένα ΜΠΡΑΒΟ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΣΟΥ, που σε πήγαινε για κολύμβηση στον Θριάμβο Πατρών και έχανε και τον ύπνο του και την ώρα του μέχρι να κάνεις εσύ το δελφίνι.

ΜΑΜΑ Μπράβο ξανά! Εσύ πάλι παλεύεις να φτάσεις από το γραφείο στο σπίτι και μετά στο κολυμβητήριο σε χρόνο που θα ζήλευε κι ο Φελπς. Και αφού φτάσεις, πρέπει να βάλεις και το σκουφάκι στο καμάρι. Αν δεν έχεις βάλεις σκουφί κολύμβησης σε νήπιο, δεν ξέρεις τι θα πει ζόρι φίλη μου.

Σκάσε, κολύμπα, μέτρα λεπτά

Τις μέρες αυτές λοιπόν κι όσα τα μικρά κολυμπάνε, εσύ κρατάς το κεφάλι πάνω από το νερό και επιπλέεις, που θα πάει θα στρώσει το πρόγραμμα. Είναι αυτό που λέω και στην αδερφή μου που επιπλέει τσίμα τσίμα με δύο μωρά στο σπίτι, σκάσε και κολύμπα και σου υπόσχομαι πως όταν βγει από το survival mode, θα αράξεις στην ξαπλώστρα. Ψέματα της λέω, που να ξερε ότι από τη μικρή πισίνα, πας σε μια βραδιά στη μεγάλη. Και κάτι Σάββατα που τα παιδιά θα κάνουν και μία και μιάμιση ώρα προπόνηση, εσύ θα σκέφτεσαι:

Α. Πόσα λεπτά πέρασαν από την προηγούμενη φορά που κοίταξες το ρολόι.

Β. Αν η μάνα του Φελπς έλιωνε όπως κι εσύ στην κερκίδα.

Γ. Πώς στον διάβολο έχτισαν τέτοιο τετρακέφαλο οι προπονήτριες στην πισίνα.

Δ. Τι ωραία θα ήταν να βουτάς το κορμάκι σου κι εσυ στην πισίνα.

Τώρα μάνα σκάσε και κολύμπα. Λίγο έμεινε.

Η Ντόρι το έλεγε σοφά, ΚΟ-ΛΥ-ΜΠΑ-ΜΕ! ΚΟ-ΛΥ-ΜΠΑ-ΜΕ

Περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου στο a.Patoulia@queen.dpg.gr και στο Instagram https://www.instagram.com/katiepatoulia/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved