Πέντε πράγματα που κατάλαβα την πρώτη εβδομάδα των παιδιών στο σχολείο

Μπορεί να μην θεωρούμαι πια νέα μαμά αλλά με λες νέα μαμά στο σχολείο

Πατούλια Kατερίνα
Πέντε πράγματα που κατάλαβα την πρώτη εβδομάδα των παιδιών στο σχολείο

Δεν θα σου κρυφτώ, τον τελευταίο καιρό, με πολλά μικρά μωράκια στο περιβάλλον μου (βαφτιστήρα, ανιψιά) ένιωσα πως δεν ανήκω πια στο γκρουπ της νέας μαμάς και το έπαιξα και λίγο έξυπνη, εγώ η παλιά μανούλα.

Ήρθε λοιπόν το άνοιγμα των σχολείων, το Πρωτάκι στο Δημοτικό κι εκεί κατάλαβα πως όσο ζω, νέα μαμά θα είμαι.

Να μην στα πολυλογώ, οι γνώσεις που αποκόμισα μέσα σε πέντε μέρες, είναι πολλές και με τεράστιο ενδιαφέρον. Οπλίσου με χιούμορ και διάβασε!

1. Άλλο τα ντύνω άλλο στα ντύνουν!

Ο αγιασμός πήγε περίφημα, το Πρωτάκι έσκασε στο σπίτι με 16 βιβλία, προκαλώντας μου τρόμο για το τι θα κάνουμε από την Πρώτη Δημοτικού με τόσα βιβλία και το απόγευμα βγήκαμε στις κούνιες.

Εκεί κατάλαβα εύκολα την ασχετοσύνη μου. Τα ντύσατε ρωτούσε η μία την άλλη τις φίλες μαμάδες; Τα παιδιά απορούσα χαμηλόφωνα; Σου έκαναν φυσαλίδες; Για να μην στα πολυλογώ, Δευτέρα απόγευμα την ώρα που εγώ είχα πιει τρεις καφέδες για να τα βγάλω πέρα, κάποιοι έντυσαν τα βιβλία, όλα και τα 16, με διάφανη μεμβράνη, μόνες κι όχι σε κάποιο βιβλιοπωλείο.

2. Καμία επανάσταση δεν θα κάνω στην Πρώτη Δημοτικού!

Σε συνέχεια του ντυσίματος, εγώ απλά το έπαιξα έξυπνη, σιγά μην ντύσουμε τα βιβλία, τι βλακείες είναι αυτές, ποιος σκέφτηκε τις μεμβράνες, εγώ δεν θα βάλω ούτε ετικέτες. Η επανάσταση κράτησε μισή μέρα. Την επόμενη μέρα ήρθε η λίστα από τη δασκάλα, με την παράκληση σε όλους να ντύσουμε τα βιβλία και να μην ξεχάσουμε την ετικέτα! Υπάκουσα!

3. Λίστα, λίστα και λίστα:

Στο μάρκερ πάω άνευ λίστας. Τις δουλειές μου τις κάνω άνευ λίστας. Τα κουτάκια με αγχώνουν, οι λίστες με προβληματίζουν. Αυτές οι σχολικές λίστες, ειδικά της Πρώτης Δημοτικού, μου έπεσαν βαριές. Κανσόν, κουμπί Α4, κουμπί Α5, γλασέ, γκοφρέ, αποτελέσαν άλυτο γρύφο. Τελικά κατέληξα με δύο σακούλες ασήκωτες να απορώ τι στο καλό θα κάνει ένα παιδί με εκατό τετράδια, 16 βιβλία και ένα σωρό κανσόν φύλλα! Οι φίλες από τις κούνιες με ενημέρωσαν πως στην Πρώτη, παρά τα όσα πίστευα, πέφτει διάβασμα και ασκήσεις μπόλικες!



4. Δεν θα γίνω ποτέ η μάνα που ξυπνάει στις έξι για να φτιάξει κριτσίνια με σύκο και φαγόπυρο για το lunch box.

Και δεν είμαι και δεν θέλω και δεν θα γίνω. Και είμαι σίγουρη πως τα παιδιά μου δεν θα πάθουν τίποτα αν στα pancakes (μέχρι εκεί φτάνω) δεν θα βάλω σιρόπι σφενδάμου αλλά μέλι κι ούτε θα με κρίνει ο θεός αν αντί για κινόα τα παιδιά τρώνε λευκό ρύζι. Ας χαλαρώσουμε λίγο με το κολατσιό παιδιά! Και το τοστάκι με κουπάτ σε σχήμα καρδιάς εξίσου χαρούμενο και χορτάτο θα κρατήσει το παιδί κι ας μην είναι γεμάτο με superfoods.

5. Τα παιδιά δεν κοιμήθηκαν νωρίς:

Η ελπίδα με την οποία ζεις όλο το καλοκαίρι, πως τα παιδιά θα πάνε σχολείο και θα κοιμηθούν από τις οκτώ αφορά κάποια άλλα παιδιά, όχι τα δικά μου (αν δεν κοιμούνται και τα δικά σου, κάνε τον κόπο και στείλε ένα μήνυμα συμπαράστασης)!

Εσύ έχεις ξυπνήσει από το αχάραγο, να φτιάξεις ρούχα, ταπεράκια, παγούρια, να σιδερώσεις μάσκες, να βρεις κάλτσες, να ετοιμαστείς κι εσύ για το γραφείο, έχεις τρέξει, έχεις πασχίσει και φτάνει η νυχτιά και εκείνα μένουν με το μάτι γαρίδα! Δεν κουράστηκαν απορείς; ΟΧΙ!

Kάπου εδώ σε αφήνω, νομίζω θα δω στον ύπνο μου εμένα γατζωμένη πάνω σε φουσκωτό μονόκερο μεσοπέλαγα, μην προσπαθήσεις να με σώσεις, μια χαρά θα είμαι εκεί!

Περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου στο a.Patoulia@queen.dpg.gr και στο Instagram https://www.instagram.com/katiepatoulia/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved