Θα επιστρέψουν τα παιδιά στο Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο; 6 πράγματα που σκέφτονται οι μαμάδες

Τι περίεργη χρονιά που ήταν το 2020, συμφωνείτε έτσι δεν είναι;

Μία Μαμά
Θα επιστρέψουν τα παιδιά στο Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο; 6 πράγματα που σκέφτονται οι μαμάδες

Μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τα παιδιά επέστρεψαν με την τσάντα τους στο σχολειό και μερικούς μήνες μετά, επέστρεψαν μια και καλή στο σπίτι με bonus για εμάς τις μαμάδες (και τους μπαμπάδες) το homeschooling. Τι καλύτερο; Σωστά;

Τώρα μετά από δύο περίπου μήνες εγκλεισμού, παραμονής στο σπίτι, καραντίνας, social distancing (πείτε το όπως θέλετε) τα σχολεία άρχισαν να μπαίνουν με όποιο ασφαλή τρόπο μπορούν, στην κανονικότητά τους. Ήδη τα η τρίτη λυκείου επέστρεψε και αυτή την εβδομάδα επιστρέφουν η δευτέρα, η πρώτη λυκείου και τα παιδιά του γυμνασίου.

Μάλιστα, ακούγεται ότι και τα παιδιά του δημοτικού και του νηπιαγωγείου θα επιστρέψουν στο σχολείο τους από την 1η Ιουνίου... αλλά αυτά είναι καλά νέα σωστά; Ή μήπως όχι;

Κάποιες μαμάδες πιστεύουν ότι πρέπει να επιστρέψουν, κάποιες άλλες πιστεύουν ότι δεν πρέπει να επιστρέψουν. Τα κρατούσαν ασφαλή μέσα στο σπίτι και τώρα πρέπει να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο, έναν χώρο που δεν θα ξέρουν πώς να προφυλαχθούν, να χρησιμοποιήσουν τη μάσκα ή το αντισυπτικό και που σίγουρα τα χεράκια τους αφού θα έχουν πιάσει, χώμα, χαλίκια, κάγκελα και λοιπά, θα πιάνουν μύτη, μάτια και πάει λέγοντας.

Ποιες είναι όμως όλες οι σκέψεις (θετικές και αρνητικές) που κάνει μια μαμά;

1. Γιούπι!!!

Αρχικά, όλοι ξέρουν -και περισσότερο οι γονείς- ότι όοοοολες αυτές οι εβδομάδες ήταν ΔΥΣΚΟΛΕΣ. Τα αγαπάνε τα παιδιά τους οι μαμάδες, αλλά να τα έχουν στο σπίτι 24/7 ήταν ΠΟΛΥ. Άρα από το να ακούνε συνέχεια τη λέξη «Μααααααμααααα», δεν είναι άσχημη ιδέα να επιστρέψουν στις τάξεις τους.

2. Κλάμα!

Πολλές μαμάδες λάτρεψαν αυτόν τον χρόνο που πέρασαν με τα παιδιά στο σπίτι. Μπορεί να τσακωνόντουσαν και να υπήρχε γκρίνια, αλλά έπαιξαν επιτραπέζια παιχνίδια, μαγείρεψαν μαζί, τραγούδησαν, έκαναν βιντεάκια στο TikTok. Θα έχουν άραγε ξανά την ευκαιρία να περάσουν τόοοοσο χρόνο με τα παιδιά τους; Μάλλον όχι και γι' αυτό δεν έχουν πρόβλημα να περάσουν λίγο ακόμη χρόνο με τα παιδιά τους στο σπίτι.

3. Θα είναι όλα καλά στο σχολείο... ή μήπως όχι...

Είναι πραγματικά ασφαλές να γυρίσουν τα παιδιά στο σχολείο; Πολλά έχουν γραφτεί και πολλά έχουν ειπωθεί τις τελευταίες μέρες από ειδικούς που ξέρουν κάποια παραπάνω πράγματα από εμάς, αλλά είναι στην πραγματικότητα ασφαλές να πάνε τα παιδιά μικρότερης ηλικίας στο σχολείο; Μπορεί κάποιος να απαντήσει με ειλικρίνεια ώστε να καθησυχάσει τις σκέψεις που περνούν από το μυαλό μιας μαμάς;

epistrofi sto sxoleio 2

4. Θα τα πάνε μια χαρά!

Όλα αυτά που ακούγονται, ίσως και να είναι αλήθεια. Τα παιδιά όμως χρειάζονται τους φίλους τους. Πρέπει να βγουν έξω από τα «φτερά» της μαμάς. Τα παιδιά μας θα τα πάνε τόσο καλά στο σχολείο. Για την ακρίβεια θα τα πάνε τέλεια!

5. Τέλειωσαν οι διακοπές

Επιστροφή στο σχολείο σημαίνει επιστροφή στα ταπεράκια, στα γεμάτα καλάθια με άπλυτα ρούχα, επιστροφή στα ξυπνητήρια, επιστροφή στην πρωινή γκρίνια και επιστροφή σε μια κανονική ρουτίνα. Ήταν καλό όσο κράτησε, αλλά οι μέρες του σχολείου φτάνουν και δεν πρέπει να τις αγνοήσουμε.

6. Τι θα γίνει με το ολοήμερο;

Κάποιοι λένε ότι η επιστροφή των παιδιών στο σχολείο γίνεται για να μπορέσουν να επιστρέψουν οι γονείς στις δουλειές τους, αλλά για πείτε μας; Ποιος θα παραλαμβάνει τα παιδιά το μεσημέρι όταν χτυπάει το κουδούνι (γιατί ξεχάστε το ολοήμερο - εδώ δεν βγαίνει το κανονικό πρόγραμμα, το ολοήμερο θα φροντίσουν); Η γιαγιά και ο παππούς που είναι ευπαθείς ομάδες; Όχι, φυσικά! Η μαμά και ο μπαμπάς, που θα πρέπει να φεύγουν πιο νωρίς (αν γίνεται) από τη δουλειά για να πάνε να πάρουν τα παιδιά από το σχολείο. Και τι θα γίνει με τις μέρες που δεν θα πηγαίνουν σχολείο; Ποιος θα κρατάει τα παιδιά τότε;

Αυτές είναι μόνο 6 από τις σκέψεις που κάνουν όλα τα είδη μαμάδων και σίγουρα για κάποιες η επιστροφή των παιδιών στο σχολείο θα είναι κάτι καλό και για κάποιες άλλες... Γολγοθάς.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved