Πώς μια μαμά θα αντιμετωπίσει τις ημικρανίες τώρα που η ζωή της άλλαξε (pics)

Από τη μέρα που ανακοινώθηκε το lock down και οι γυναίκες αναγκάστηκαν να μείνουν στο σπίτι, οι ημικρανίες έκαναν την εμφάνισή τους.

Πώς μια μαμά θα αντιμετωπίσει τις ημικρανίες τώρα που η ζωή της άλλαξε (pics)

Δεν είναι και λίγο να δουλεύεις από το σπίτι, να φροντίζεις το σπίτι, να διαβάζεις τα παιδιά να κάνεις τα διπλάσια και τα τριπλάσια πράγματα κάποιες φορές, απ' ό,τι πιο πριν.

Οι ημικρανίες της μαμάς

Πολλές φορές μια ημικρανία μπορεί να έρθει μετά από τις φωνές των παιδιών, την τηλεόραση στη διαπασών, τις πολλές ώρες εργασίας και άλλων πολλών και διάφορων παραγόντων.

Τι είναι η ημικρανία;

Η ημικρανία όπως αναφέρει και το Onmed.gr, εκδηλώνεται συνήθως σε τέσσερα στάδια, προκαλώντας αρχικά εναλλαγές στη διάθεση, λιγούρες και δυσκαμψία στον αυχένα. Αυτό το πρόδρομο στάδιο μπορεί να κάνει την εμφάνισή του έως και δύο ημέρες πριν την εκδήλωση της κεφαλαλγίας. Λίγο πριν «χτυπήσει» ο πόνος εκδηλώνεται η λεγόμενη αύρα, ένα σύνολο συμπτωμάτων που περιλαμβάνει τις αλλοιώσεις της όρασης και τη διαταραχή της ομιλίας, την πνευματική σύγχυση και τον αποπροσανατολισμό, καθώς και τα μουδιάσματα στο σώμα.

Η τρίτη και κυριότερη φάση της ημικρανίας, αυτή του πόνου, διαρκεί συνήθως από 4 έως 72 ώρες και χαρακτηρίζεται από τον ισχυρό, παλλόμενο πόνο, είτε μόνο στη μία είτε και στις δύο πλευρές του κεφαλιού. Σε αυτή τη φάση παρατηρείται επίσης συχνά ευαισθησία στο φως και ναυτία. Στην τελευταία φάση (λύση) της ημικρανίας, που διαρκεί έως και 24 ώρες μετά τη φάση του πόνου, εκδηλώνεται πνευματική σύγχυση, κακή διάθεση και ζαλάδα.

Πώς μπορεί μια κουρασμένη, εξαντλημένη μαμά να διαχειριστεί τις ημικρανίες της;

Δείτε παρακάτω μερικούς από αυτούς τους τρόπους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved