Το «πείραμα» της μαμάς που τα δύο μικρά παιδιά της μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο

Ο γιος και η κόρη της μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο και η μαμά τους εξηγεί γιατί δε σκοπεύει τα βάλει σε χωριστά.

Μία Μαμά
Το «πείραμα» της μαμάς που τα δύο μικρά παιδιά της μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο

«Σε μερικά σπίτια, τα παιδιά μοιράζονται ένα δωμάτιο κατ’ επιλογή (συνήθως είναι επιλογή των γονιών). Σε άλλες, είναι μια αναγκαιότητα λόγω της έλλειψης χώρου. Στο σπίτι μας, τα δύο μικρά παιδιά μου, ηλικίας 5 και 3, μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο, επειδή θέλουν. Στην αρχή, ήταν απλώς ένα πείραμα. Ζήτησαν αν μπορούσαν να κοιμηθούν στο ίδιο δωμάτιο, έτσι για διασκέδαση και τους αφήσαμε. Επειδή, το μεγαλύτερο παιδί είναι αγόρι και η κόρη μας είναι η μικρότερη, ξέρω ότι δεν θα είναι έτσι και μεγαλώνοντας.

Βέβαια, όποτε τα παιδιά ζητήσουν να πάνε ξανά σε χωριστά δωμάτια, εννοείται ότι θα γίνει. Αλλά προς το παρόν, βλέπουμε πόσο τους αρέσει να μοιράζονται ένα δωμάτιο και πόσο έχει βοηθήσει και τα δύο. Πριν φτάσουν στην ηλικία, που θα θέλουν τον δικό τους χώρο, τα παιδιά αγαπούν πραγματικά να είναι μαζί, κάτι που σίγουρα ισχύει και στα δικά μου μικρά παιδιά.

Τη νύχτα, πρέπει συνήθως να τους υπενθυμίζουμε να σταματήσουν να κουβεντιάζουν γιατί είναι ώρα να πάνε για ύπνο. Με κάνει να χαμογελάω, όταν σκέφτομαι τις φανταστικές ιστορίες που πλάθουν στο μυαλό τους και διηγείται, κυρίως, ο μεγάλος, μόλις κλείνει το φως. Βέβαια, αυτό σημαίνει και φασαρία και είναι φορές που σκέφτομαι μήπως πρέπει να τα χωρίσω.

Ειλικρινά, αν τα παιδιά μου δεν ήταν διαφορετικού φύλου, θα τα άφηνα στο ίδιο δωμάτιο, μέχρι να πάνε στο Κολέγιο. Τώρα, ξέρω πως τα ίδια, όπως ζήτησαν να κοιμούνται μαζί, έτσι μεγαλώνοντας θα ζητήσουν να επιστρέψουν το καθένα στον χώρο του.

Μέχρι, όμως, να έρθει εκείνη η ώρα, το να μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο, τους έχει δημιουργήσει περισσότερες καλές κι ευχάριστες αναμνήσεις. Σίγουρα, έχουν ανταγωνισμό και τσακώνονται μερικές φορές, όπως κάνουν όλα τα αδέλφια.

Αλλά, είναι επίσης απίστευτα κοντά. Μοιράζονται καλύτερα, είναι σε θέση να λύσουν τις συγκρούσεις ευκολότερα, και τα βρίσκουν μεταξύ τους, χωρίς να έρχονται κάθε λίγο και λιγάκι στη μαμά ή το μπαμπά, για να λύσει το πρόβλημα που προέκυψε.

Τα γούστα και τα ενδιαφέροντά τους είναι διαφορετικά, αλλά το δωμάτιό τους αντανακλά το καθένα σε μια τέλεια ισορροπία. Κι επειδή ήταν ένα πείραμα που δεν θέλω να γνωρίζω ακόμα τα αποτελέσματα, θα περιμένω να δω πώς θα εξελιχθεί αυτή η… συγκατοίκηση».

Το γράμμα δημοσιεύτηκε στο popsugar.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved