Ξεχωρίζω περισσότερο το ένα μου παιδί, από το άλλο. Και εσύ το ίδιο, παραδέξου το!

Ήρθε η ώρα να παραδεχτείς αυτό που καμία μητέρα με παραπάνω από ένα παιδί, δεν έχει παραδεχτεί στη ζωή της.

Μία Μαμά
Ξεχωρίζω περισσότερο το ένα μου παιδί, από το άλλο. Και εσύ το ίδιο, παραδέξου το!

Ότι, δηλαδή, ξεχωρίζει κάποιο από τα παιδιά της, κι ας λέει πως «όποιο δάχτυλο και να κόψεις, το ίδιο θα πονέσει». Η Elizabeth Broadbent κάνει την αρχή, και σε προτρέπει να κάνεις κι εσύ το ίδιο, καθώς στο πιο πρόσφατο άρθρο της για το Scary Mommy, έχει γράψει αυτό που φοβόμαστε όλες οι μαμάδες να πούμε φωναχτά.

«Ας ξεκαθαρίσουμε πως αγαπώ και τα τρία παιδιά μου το ίδιο πολύ. Αλλά, δεν αγαπώ τα παιδιά μου με τον ίδιο τρόπο. Μου αρέσει να περνάω χρόνο και να κάνω πράγματα με όλα τα παιδιά μου, όμως με το μεγαλύτερο, λίγο παραπάνω. Δεν είναι πως δεν προσπαθώ να συνδεθώ με τον μεσαίο μου γιο, όμως είναι πολύ πιο εύκολο να το κάνω με τους άλλους δύο. Και είμαι σίγουρη πως δεν είμαι η μόνη.

Ο μεγάλος μου γιος μπορεί να κάνει ολόκληρες συζητήσεις για πράγματα που με ενδιαφέρουν πραγματικά. Τα ενδιαφέροντά του είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Τώρα που μπορεί να διαβάσει, διαβάζει για τα πάντα, από Ελληνική Μυθολογία μέχρι για τους Παγκόσμιους Πολέμους. Με τον Blaise μπορώ να κάνω ενήλικες συζητήσεις, ενώ μπορώ να του εκμυστηρευτώ μυστικά μου που δεν μπορώ να πω σε κανέναν. Με λίγα λόγια, είναι ένα ενδιαφέρον παιδί, που έχει άποψη για τη ζωή. Αυτό το παιδί υπάρχει σε κάθε οικογένεια.

Ο μικρότερος γιος μου, είναι ο Sunny. Είναι το μωρό της οικογένειας και πιο συγκεκριμένα, το μωρό μου. Ο Sunny είναι σχεδόν τεσσάρων και έχει μακριά ξανθά μαλλιά, σαν ένας μικρός ροκ σταρ. Υπάρχει μια μαγεία στο να είσαι το μικρότερο παιδί στην οικογένεια.

Και ύστερα είναι ο August.

Ο August αγαπά πάρα πολλά πράγματα, όπως το μαύρο χρώμα. Προσπαθώ να τον αφήνω να επιλέγει τι θα φορέσει, όσες φορές μου δίνεται η ευκαιρία. Όμως, πάντα επιλέγει κάτι μαύρο. Επίσης, αγαπάει τα ζώα. Είναι το παιδί που τρέχουν κοντά του όλοι οι σκύλοι και οι γάτες, αλλά ο August θέλει να πηγαίνει κοντά σε σαύρες και σκουλήκια.

Ο τρόπος επικοινωνίας του August δεν είναι το να ξεκινά μια συζήτηση, αλλά το να ρωτά όσες περισσότερες ερωτήσεις μπορεί. Μέχρι να με εκνευρίσει και να αρχίσω να του φωνάζω. Ξέρω ότι είναι ο τρόπος του να επικοινωνήσει μαζί μου, αλλά μερικές φορές απλά δεν το αντέχω. Ο August δεν είναι εύκολος άνθρωπος. Εάν δεν κάνει ερωτήσεις, θέλει να μιλάει για σαλαμάνδρες. Δεν φοράει τα ρούχα που του διαλέγω, γιατί προτιμάει να φορέσει μια μπλούζα με έναν Σπινόσαυρο.

Προσπαθώ πολύ να ενδιαφερθώ για όλα όσα τον ενδιαφέρουν, αλλά δυσκολεύομαι. Όμως, οι δικές του αγκαλιές είναι λίγο πιο γεμάτες από των υπόλοιπων αγοριών μου. Ίσως γιατί υπάρχει ένα μεγάλο κενό μεταξύ μας, που καλύπτεται μόνο έτσι.

Και ναι, τα αγαπημένα μου παιδιά είναι ο Blaise και ο Sunny. Αυτό όμως, δεν σημαίνει πως δεν αγαπώ τον August. Απλώς τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα με αυτόν. Πρέπει να προσπαθήσω. Όμως, τον αγαπώ εξίσου πολύ».

Διαβάστε επίσης:
Είσαι μαμά; Μπορεί κι εσύ να υποφέρεις από το Σύνδρομο του ΤΕΚ

Προς όλους τους συμβουλάτορες: Εγώ ξέρω καλύτερα πώς να μεγαλώσω σωστά το παιδί μου!

«Πήρα το μωρό μου στην αγκαλιά μου πρώτη φορά και παραδόξως δεν μου άρεσε»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved