Εξομολόγηση μιας κουρασμένης και αγχωμένης μαμάς

«Η κατάθλιψη είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορούν να συμβούν σε έναν άνθρωπο. Όμως, η αγχώδης διαταραχή που μένει μετά είναι ακόμη χειρότερη», αναφέρει η Bridget Kennedy στην εξομολόγησή της στο Selfish Mother.

Μία Μαμά
Εξομολόγηση μιας κουρασμένης και αγχωμένης μαμάς

«Το άγχος κανείς δεν το βλέπει, παρά μόνο εσύ, και πρέπει να μιλάς, να γελάς και να κάνεις σαν να μη συμβαίνει τίποτα, ενώ μέσα σου υποφέρεις. Το άγχος με έκανε να παραιτηθώ από αρκετές δουλειές στη ζωή μου, ενώ με έκανε να φοβάμαι να στείλω βιογραφικό σε κάποιες άλλες. Με έκανε να χάσω φίλους κάθε φορά που δεν σήκωνα το τηλέφωνο για να βγω κάποιο Σαββατόβραδο, με κρατούσε ξύπνια τα βράδια υπεραναλύοντας κάθε τσακωμό με τον σύντροφό μου και κυρίως, με σταματούσε από το να κάνω όλα όσα ονειρευόμουν. Το τρέμουλο, οι κόμποι στο στομάχι και ο αφοπλιστικός φόβος με έκανε να κρύβομαι από τους πάντες.
Όμως, υπάρχουν δύο βασικά πράγματα στη ζωή μου που με έκαναν να πιστεύω πραγματικά πως μπορώ να το ξεπεράσω: Η αγάπη μου για τον γιο μου και ένα καινούργιο χόμπι που ξεκίνησα.

Ο γιος μου είναι μόλις οκτώ ετών. Πέφτει με τα μούτρα στα πάντα, καθώς ενθουσιάζεται με ό,τι περάσει από μπροστά του. Φίλοι, αθλήματα, πάρτι, ακόμη και τα μαθήματα στο σχολείο. Όμως, τον τελευταίο καιρό έχει γίνει πιο ήρεμος και έχει παραδεχτεί πως είναι στεναχωρημένος γιατί δεν μπορεί να καταλάβει εάν τα υπόλοιπα παιδιά στο σχολείο τον συμπαθούν ή γελούν μαζί του. Για πρώτη φορά στη ζωή του, δεν θέλει να συμμετέχει σε ομαδικά αθλήματα και φοράει ρούχα μέσα στα οποία μπορεί να περάσει απαρατήρητος. Μεταμορφώνεται σε εμένα.

Αυτό με κατέστρεψε εντελώς. Θέλουμε τα παιδιά μας να κληρονομήσουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά του εαυτού μας, όχι να τους μεταφέρουμε τους μεγαλύτερους μας φόβους.

Το ξέρω, δεν θα είναι εύκολο. Τρέμω μόνο και που γράφω αυτή την πρόταση, όμως αυτή η εβδομάδα που έδειξε ότι πρέπει να παλέψω για αυτόν. Για αυτό και γράφω αυτό το άρθρο ως μια υπενθύμιση στον εαυτό μου. Θα το διαβάζω κάθε βράδυ και θα κοιτάω τα παιδιά μου για να παίρνω δύναμη. Θα παλέψω το άγχος μου και θα αρχίσω να κερδίζω τη μάχη.

Το άγχος μου στέρησε πολλά. Ένα από αυτά ήταν να γράψω και αυτό εδώ το κείμενο. Το όνειρό μου ήταν να γίνω συγγραφέας, αλλά κάποιος είχε γελάσει με αυτή την ιδέα. Έτσι, τα παράτησα. Σήμερα, μετά από 20 χρόνια, αποφάσισα πως θα κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Η χειρότερη εξέλιξη των πραγμάτων θα είναι κανείς να μην διαβάσει αυτό το κείμενο. Όμως εγώ απέδειξα στον εαυτό μου ότι προσπαθώ. Και αυτό είναι μια μικρή νίκη.

Εγώ 1- Άγχος 0».

Διαβάστε επίσης:
Αν είσαι κουρασμένη μαμά τότε πρέπει να διαβάσεις το γράμμα μου

Είσαι μαμά; Μπορεί κι εσύ να υποφέρεις από το Σύνδρομο του ΤΕΚ

Έτσι κοιμάται τα βράδια μια μαμά με δυο παιδιά - Το viral βίντεο που κοινοποιούν όλες οι μαμάδες

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved