Αν είσαι κουρασμένη μαμά τότε πρέπει να διαβάσεις το γράμμα μου

Δεν είσαι μόνη να το θυμάσαι!

Αν είσαι κουρασμένη μαμά τότε πρέπει να διαβάσεις το γράμμα μου

Πάει καιρός από την τελευταία φορά που σας έγραψα κάτι. Αλλά τις τελευταίες μέρες μου το ζητάτε. Ειδικά οι φίλες μου στο Instagram (ναι, ναι Βάσω για εσένα μιλάω) μου ζητάτε να γράψω κάτι με το οποίο θα ταυτιστείτε. Και το κάνω...

Έτσι λοιπόν θα απευθυνθώ σε όλες εκείνες τις κουρασμένες μαμάδες, εκείνες που είναι ξύπνιες στις 12 και στη μία το βράδυ, σε εκείνες που ξυπνούν από τα χαράματα για να ετοιμάσουν τα παιδιά τους για το σχολείο, σε εκείνες που με «την ψυχή στο στόμα» τρέχουν το απόγευμα να τα προλάβουν όλα -παιδιά στις δραστηριότητες, σούπερ μάρκετ, αγγλικά- σε όλες εκείνες που κάθονται το βράδυ στον καναπέ τους και δεν έχουν ύπνο όπως και εγώ τους τελευταίους μήνες.

Όχι, δεν θα ξεχωρίσω τις εργαζόμενες μαμάδες, από τις μαμάδες που κάθονται στο σπίτι γιατί και εκείνες όλη μέρα δεν κάθονται. Είτε προσέχουν ένα μωρό, είτε κρατούν το παιδί που είναι άρρωστο, είτε είναι άτυχες και μέσα σε όλη αυτή την κρίση δεν τους έχει δοθεί η δυνατότητα να εργαστούν.

Φίλες μου ξέρω... είστε κουρασμένες. Είστε κουρασμένες δυο εβδομάδες τώρα ή δύο χρόνια ή και περισσότερα. Κάποιες φορές νιώθετε ότι δεν ξεκουράζεστε ποτέ. Ξέρετε κάτι; Το ίδιο νιώθω και εγώ. Ξέρω ότι υπάρχουν μέρες που νιώθετε ότι είστε η καλύτερη μαμά του κόσμου, που τα καταφέρνετε όλα, που περνούν όλα από τα χέρια σας και ανακαλύπτετε ότι έχετε μια δύναμη που ποτέ δεν γνωρίζατε. Ξέρω όμως και πόσο γρήγορα μπορεί να αλλάξει η καλή σας ψυχολογία.


https://www.instagram.com/p/BRU3aOWF4QU/

Ξέρω ότι δίνετε όλη σας την ενέργεια κάθε δευτερόλεπτο της ημέρας. Ξέρω ότι είστε κουρασμένες. Ξέρω ότι περιμένετε για τις ημέρες που θα μπορούσατε να πέσετε στο κρεβάτι τη νύχτα ήρεμη και ανενόχλητη. Ξέρω ότι θα θέλατε να κοιμηθείτε ακόμα δύο ή τέσσερις ώρες χωρίς διακοπή καθ 'όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Ξέρω ότι ίσως κοιτάτε παλιές φωτογραφίες από τη νεότερη ζωή σας, από το έφηβο κορίτσι που γελούσε στην πενταήμερη, από εκείνο το κορίτσι που έκανε όνειρα για τη ζωή του, από την ξεκούραστη εκείνη γυναίκα που με δυσκολία αναγνωρίζετε πια. Είμαι επίσης σίγουρη ότι δεν δίνετε αρκετά εύσημα σε εκείνη την υπέροχη και όμορφη γυναίκα που είστε σήμερα.

Ξέρω πόσο κουραστικό είναι να «είσαι μαμά». Ξέρω ότι έχετε πάντα στα πόδια σας το μωρό σας, το νήπιό σας ή το μεγάλο σας παιδί τη στιγμή που βουρτσίζετε τα δόντια σας, που χτενίζετε τα μαλλιά σας ή τη στιγμή που ψάχνετε να βρείτε τα κλειδιά του αυτοκινήτου το πρωί ή τα κλειδιά για να ανοίξετε την πόρτα ώστε να αποχωρήσετε από το σπίτι.

Ξέρω ότι αγαπάτε τα παιδιά σας περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο και ξέρω ότι νιώθετε ενοχές για όλες εκείνες τις ημέρες που έχετε νεύρα και για όλες εκείνες τις ημέρες που ξεσπάτε.

Ξέρω πώς είναι να θυσιάζεστε όλα αυτά τα χρόνια. Ξέρω πόσο προσπαθείτε για όλα. Το ίδιο κάνω και εγώ, το ίδιο κάνουμε όλες.


https://www.instagram.com/p/BQBFOwbhZE5/

Ξέρω ότι νιώθετε πάντα κουρασμένη, ότι κανείς δεν σας καταλαβαίνει, ότι κανείς ίσως να μην τρέχει όσο τρέχετε εσείς. Αλλά ξέρετε κάτι; Δεν είστε η μόνη. Αυτά έχει η μητρότητα αλλά πάντα να θυμάστε, ότι κάνετε μία καταπληκτική δουλειά, είστε μια υπέροχη μαμά. Αν δεν μπορείτε να το αντιληφθείτε απλά σκεφτείτε εκείνες τις μέρες με τα παιδιά στο κρεβάτι. Όλα εκείνα τα γαργαλητά, τα χαχανητά, το κρυφτό στο σπίτι, τα παραμύθια που διαβάζετε μαζί τα βράδια, τα γλυκά που έχετε φτιάξει, εκείνες τις αγκαλιές, όλα εκείνα τα «Σε αγαπώ μαμά», όλες τις βόλτες που κάνετε μαζί, το πρωινό φιλί πριν το σχολείο, τις βραδινές επισκέψεις στο κρεβάτι σας επειδή είδε ένα κακό όνειρο και χρειάζεται να ακουμπά το χέρι σας.

Όλες εκείνες τις στιγμές που μπορεί καθημερινά να μη δίνουμε ως μαμάδες σημασία γιατί μας απορροφά η καθημερινότητα και οι υποχρεώσεις αλλά ειναι οι πιο σημαντικές και όλες εκείνες που δείχνουν το πόσο καλές μαμάδες είμαστε τελικά!

Αγαπήστε τον εαυτό σας περισσότερο αυτό αρκεί για να είναι και το παιδί σας ευτυχισμένο!

Διαβάστε επίσης:

Έχω ένα παιδί και αυτά είναι μόνο 4 από τα πολλά πράγματα που βαρέθηκα να ακούω από τους άλλους

Η γιαγιά μου η καλή!

Μη γίνεις νονά αν δεν μπορείς να τηρείς όλες σου τις υποχρεώσεις

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved