Crumble φράουλας από τη Mamatsita για τη γιορτή της Μητέρας

Η γιορτή της Μητέρας αγαπημένες μου φίλες απαιτεί και νόστιμες συνταγές!

Mamatsita
Crumble φράουλας από τη Mamatsita για τη γιορτή της Μητέρας

Η ανοιξιάτικη εκδοχή κραμπλ, δεν θα μπορούσε παρά να είναι φυσικά με φράουλες. Τις φράουλες μπορεί να τις βρει κανείς στη λαϊκή ή το σουπερμάρκετ, κόκκινες, ζουμερές και γλυκές ακόμη και αν δεν είναι η εποχή τους.

Ευκαιρία λοιπόν να τις εκμεταλλευτούμε με αυτή την υπέροχη και πανεύκολη συνταγή που μπορείς να την απολαύσεις ως πρωινό σκέτο ή με μερικές κουταλιές γιαούρτι, αλλά και ως επιδόρπιο.

Ναι ναι, δεν θα διαφωνήσω. Μαζί με παγωτό βανίλια, συνθέτουν ένα υπέροχο επιδόρπιο και ταιριάζει γάντι με την γιορτή της Μητέρας που είναι σε λίγες ημέρες.

krampl fraoulas giorti miteras 5

Αλλά αν δεν σου βρίσκεται παγωτό στο ψυγείο, μπορείς να την συνοδεύσεις είτε με μερικές κουταλιές σαντιγί ή απλά να την σερβίρεις με κρέμα γάλακτος.

Και ναι, καταλαβαίνω πως έτσι μάλλον ξεφεύγεις θερμιδικά, οπότε κράτα το αρχικό “σχέδιο” και μείνε στην επιλογή του πρωινού με ή χωρίς το γιαούρτι.

Υλικά

για το κραμπλ

  • 120 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 80 γρ. βρώμη
  • 1/2 κούπα (100 γρ.) καστανή ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. βανίλια
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 2-3 κ. σ. αμύγδαλο φιλέ (προαιρετικά)
krampl fraoulas giorti miteras 4

για τις φράουλες

  • 1 σκαφάκι φράουλες
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση:

krampl fraoulas giorti miteras 3
  1. Σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ προσθέτω όλα τα υλικά για το κραμπλ και τα ανακατεύω απαλά.
  2. Προσθέτω στο μείγμα το βούτυρο και ανακατεύοντας και θρυμματίζοντας το με το χέρι, δημιουργώ στο μείγμα την υφή ψίχουλων.
    Προσοχή: το βούτυρο πρέπει να είναι παγωμένο και κομμένο σε κύβους.
  3. Βάζω το κραμπλ στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσω τις φράουλες.
  4. Πλένω καλά τις φράουλες, τους αφαιρώ το φυλλαράκι τους, τις τοποθετώ στο πυρίμαχο σκεύος που θα χρησιμοποιήσω και τις πασπαλίζω με τις 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη.
  5. Βγάζω το κραμπλ από το ψυγείο και σκεπάζω με αυτό τις φράουλες. Πασπαλίζω με το φιλέ αμυγδάλου και ισιώνω την επιφάνεια με την πίσω μεριά ενός κουταλιού.
  6. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά, ή μέχρι οι φράουλες να βγάζουν τους χυμούς τους και η επιφάνεια να αποκτήσει τραγανή, χρυσαφένια όψη.

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Με αγάπη
Mamatsita
#MageirevoEpohes

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved