Λαχταριστή σοκολατένια τάρτα φουντουκιού με χαλβά

Εύκολο και πεντανόστιμο γλυκό.

Mamatsita
Λαχταριστή σοκολατένια τάρτα φουντουκιού με χαλβά

Η πάστα φλώρα είναι από τα γλυκά που χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στο σπίτι μας.Η ζύμη της είναι ιδιαίτερα αγαπητή στα παιδιά μου, τα οποία σπεύδουν να την δοκιμάσουν πολύ πριν την απλώσω στην ταρτιέρα.

Πως κάνουμε με τον χυλό του κέικ που περισσεύει στο μπολ και βουτάμε τα δαχτυλάκια μέσα και το καθαρίζουμε απ’ άκρη σε άκρη;Αυτό ακριβώς και με την πάστα φλώρα.Κι αφού η ζύμη της μας είναι τόσο αγαπητή, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της Σαρακοστής (καλή ώρα), την κάνω μια υπέροχη σοκολατένια τάρτα φουντουκιού με χαλβά με κακάο

Υλικά

Για να φτιάξεις την ζύμη της πάστα φλώρα θα χρειαστείς:

  • 200 γρ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 3 κάψουλες βανιλίνη
  • 1 baking powder
  • 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    (ίσως χρειαστείς και λίγο παραπάνω για μια ζύμη εύπλαστη που δεν κολλά στο χέρι)
  • Στην ζύμη προσθέτω και 2 κ σ αλεσμένα φουντούκια

Για τη γέμιση

  • 200 γρ κουβερτούρα
  • 70 γρ μαργαρίνη
  • 1 κ σ μέλι
  • 150 γρ χαλβά με κακάο

Για τη γαρνιτούρα

  • 50 γρ χαλβά με κακάο
  • 2 κ σ χοντροκομμένα φουντούκια

Εκτέλεση

Ξεκινώ λοιπόν, ετοιμάζω τη ζύμη, την απλώνω στην καλά βουτυρωμένη ταρτιέρα μου , την σκεπάζω με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, καλύπτω την επιφάνεια του με ρεβίθια (ή φασόλια) και την ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.Τα ρεβίθια λειτουργούν σαν ένα βάρος που δεν θα επιτρέψει στην ζύμη να φουσκώσει.Πρέπει όμως να σου πω, πως αν παρ’ όλα αυτά η ζύμη φουσκώσει σε ένα τουλάχιστον σημείο και ανασηκωθεί, μην την φοβηθείς.Άνοιξε το φούρνο και με μια σπάτουλα χτύπησε την ελαφρά για να ξανακάτσει.Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα μαζί με την μαργαρίνη.Μόλις είναι έτοιμη, προσθέτω το μέλι και τον χαλβά κι ανακατεύω καλά.Ο χαλβάς με θα λιώσει και το μίγμα θα ομογενοποιηθεί.Το απλώνω πάνω από την βάση της τάρτας και στη συνέχεια γαρνίρω με τα 50 γρ χαλβά και τις 2 κ σ χοντροκομμένα φουντούκια.

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Με αγάπη
Mamatsita

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved