Πανεύκολη συνταγή για νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού με ελάχιστα υλικά

Τραγανά και νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού με μόλις τρία βασικά υλικά.

Mamatsita
Πανεύκολη συνταγή για νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού με ελάχιστα υλικά

Δεν περίμενα να κάνουν τόσο μεγάλη “θραύση” αυτά τα κουλουράκια.

Θα χρειαστείτε απλά υλικά, όπως ηλιέλαιο, χυμό πορτοκάλι και φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του) + ξύσμα πορτοκάλι και βανίλια. Νομίζω πως όλες έχουμε αυτά τα υλικά στο σπίτι.

Υλικά

  • 1 κούπα (250 ml) ηλιέλαιο *
  • 1 κούπα φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
  • 1 κούπα (230 γρ) ζάχαρη
  • 500 γρ. φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 1 κ. γλ. υγρή βανίλια*
  • 1/4 κούπας αποξηραμένα και ψιλοκομμένα κράνμπερι (προαιρετικό)

Διάβασε και δες πως γίνονται τα νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού



Σε ένα βαθύ μπολ ή στον κάδο του μίξερ, ρίχνω το ηλιέλαιο, το χυμό και τη ζάχαρη και ανακατεύω δυνατά με έναν αυγοδάρτη ή με το μίξερ για να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτω το ξύσμα και τη βανίλια κι ύστερα ξεκινώ να προσθέτω σιγά σιγά την φαρίνα ανακατεύοντας διαρκώς είτε με το χέρι (αυτό έκανα εγώ) ή με το μίξερ έχοντας τοποθετήσει το γάντζο. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή, εύπλαστη αλλά να κολλάει ελαφρά στα δάχτυλα.
Ίσως χρειαστεί λίγη περισσότερη ποσότητα φαρίνας
Πλάθω τα κουλουράκια.
Βάζω τα κουλουράκια σε ταψί που έχω στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 στον αέρα για 10 περίπου λεπτά μέχρι οι άκρες τους να αρχίσουν να ροδίζουν.
Τα μεταφέρω προσεκτικά με μια σπάτουλα σε σχάρα για να κρυώσουν.

ΠΡΟΣΟΧΗ. Όταν τα κουλουράκια βγουν από το φούρνο, είναι αρκετά μαλακά κι εύθραυστα. Καθώς κρυώνουν, σφίγγουν.
Για τα κουλουράκια με κράνμπερι, απλά τα προσθέτω στη ζύμη.

nιstisima.koulourakia.portokaliou2

Οι ερωτήσεις σας

  • Μπορώ να χρησιμοποιήσω ελαιόλαδο;

Δεν τα έχω φτιάξει με ελαιόλαδο. Θα χρησιμοποιούσα όμως λιγότερη ποσότητα (3/4 κούπας) και περισσότερο χυμό πορτοκάλι (+1/4 κούπας)

  • Μπορώ να χρησιμοποιήσω αλεύρι γ.ο.χ;

Στην ίδια ποσότητα μαζί με 2 κ.γ. baking powder και 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα διαλυμένη στον χυμό

  • Δεν έχω υγρή βανίλια. Μπορώ να βάλω σε σκόνη;

Ναι, 2 κάψουλες είναι αρκετές.

  • Με τι μπορώ να κάνω επάλειψη στα κουλουράκια για να πάρουν χρώμα;

Τα κουλουράκια είναι νηστίσιμα. Αν δεν νηστεύεις μπορείς να τα αλείψεις με αυγό.

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Με αγάπη
Mamatsita

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved