Φρούτα που πρέπει να αποφύγετε όταν θηλάζετε

Κι όμως κάποια ούτε που τα φαντάζεστε!

Φρούτα που πρέπει να αποφύγετε όταν θηλάζετε

Σας αρέσουν τα φρούτα έτσι δεν είναι; Γνωρίζατε όμως, ότι πρέπει να αποφεύγεται κάποια ήδη φρούτων κατά τη διάρκεια του θηλασμού;

Αν όχι, τότε θα πρέπει να συνεχίζετε να διαβάζετε το άρθρο μας. Η μητρότητα και η εγκυμοσύνη είναι δύο εμπειρίες που στην κυριολεξία αλλάζουν τη ζωή μιας γυναίκας. Οι περισσότερες γυναίκες, τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους όσο και μετά που θηλάζουν, ακολουθούν μια ειδική και υγιεινή διατροφή ώστε να προσφέρουν μέσα από τον οργανισμό τους, όλα τα απαραίτητα συστατικά στα έμβρυο και έπειτα (όταν γεννηθεί) στο μωρό τους.

Ωστόσο κατά τη διάρκεια του θηλασμού, σύμφωνα με τους ειδικούς θα πρέπει να αποφεύγονται κάποια συγκεκριμένα φρούτα. Ποια ειναι αυτά;

Φρούτα που πρέπει να αποφεύγονται κατά τη διάρκεια του θηλασμού

Εσπεριδοειδή φρούτα:

Τα περισσότερα εσπεριδοειδή είναι νόστιμα και ζουμερά σωστά; Ωστόσο, μια θηλάζουσα μαμά πρέπει να τα αποφεύγει. Τα εσπεριδοειδή όπως οι φράουλες, τα ακτινίδια, ο ανανάς, τα πορτοκάλια και τα σταφύλια, προσδίδουν μία πικάντικη γεύση στο μητρικό σας γάλα. Σε κάποια μωρά μπορεί να μην αρέσει η γεύση του γάλακτος ενώ κάποια άλλα μωρά ενδέχεται να κάνουν εμετό ή να εμφανίσουν εξανθήματα στο δερματάκι τους.

Κεράσια και δαμάσκηνα

Εκτός από τα εσπεριδοειδή, δεν πρέπει να καταναλώνετε κεράσια, δαμάσκηνα ή μούρα. Όλα τα παραπάνω ίσως, προκαλέσουν αέρια στο μικρό σας.

Τι φρούτα μπορεί να καταναλώσει μια θηλάζουσα

Τώρα που μάθατε ποια φρούτα δεν πρέπει να καταναλώνετε όταν θηλάζετε πάμε να δούμε ποια φρούτα μπορείτε να καταναλώνετε.

  • Μάνγκο
  • Παπάγια
  • Βερύκοκα
  • Αβοκάντο
  • Μπανάνα
  • Πεπόνι
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved