Είναι φυσιολογικό να πέφτουν τα μαλλιά μετά τη γέννα;

Απώλεια μαλλιών δεν παρατηρείται μόνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και μετά τον τοκετό.

Είναι φυσιολογικό να πέφτουν τα μαλλιά μετά τη γέννα;

Πολλές γυναίκες θορυβούνται βλέποντας να πέφτουν τούφες από τα μαλλιά τους λίγες μέρες αφότου έχουν γεννήσει.

Είναι όμως απόλυτα φυσιολογικό και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, λένε οι ειδικοί. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι ορμόνες καταργούν το φυσιολογικό κύκλο ανάπτυξης και απώλειας των τριχών.

Όταν λοιπόν τα επίπεδα των ορμονών πέφτουν κατακόρυφα μετά τον τοκετό, η απώλεια επιτείνεται, με αποτέλεσμα την απότομη τριχόπτωση. Εντούτοις, η ποσότητα των τριχών που χάνετε τώρα είναι ακριβώς εκείνη που θα έπρεπε να είχατε χάσει τους εννέα μήνες της εγκυμοσύνης.

Σε έξι μήνες τα μαλλιά σας θα έχουν βρει το φυσιολογικό τους ρυθμό ανάπτυξης και απώλειας. Στο μεταξύ, φροντίστε να τρέφεστε υγιεινά και μεταχειρίζεστε τις τρίχες με προσοχή. Μη λούζεστε πολύ συχνά και να χρησιμοποιείτε ένα απαλά σαμπουάν και μαλακτικό. Αποφύγετε οτιδήποτε επιβαρύνει τα μαλλιά , όπως θερμαινόμενα ρόλεϊ, σεσουάρ και ηλεκτρικές συσκευές για ίσιωμα, διότι αυτά μπορεί να καταστραφούν.
Αφήστε τα μαλλιά σας να επανέλθουν στην φυσιολογική τους κατάσταση.

Φυσική μάσκα αναδόμησης των μαλλιών

Τονώστε τα μαλλιά σας με μια φυσική μάσκα. Θα χρειαστείτε μόνο μέλι και κανέλα. Ανακατέψτε τα δύο αυτά υλικά σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν ομογενοποιημένο μείγμα. Απλώστε το στις ρίζες των μαλλιών και στο δέρμα του κεφαλιού. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό αφού το αφήσετε να δράσει περίπου 30 λεπτά.

Διαβάστε επίσης

Πέφτουν τα μαλλιά σου; Αντιμετώπισε την τριχόπτωση με φυσικά υλικά!
Πώς η εγκυμοσύνη επηρεάζει τα μαλλιά σας!
Τι μπορεί να φταίει και πέφτουν τα μαλλιά σας... τούφες;
Τριχόπτωση μετά την εγκυμοσύνη; Δείτε πως να την καταπολεμήσετε!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved