Τριχόπτωση μετά την εγκυμοσύνη; Δείτε πως να την καταπολεμήσετε!

Η γέννηση του μωρού σας ασφαλώς είναι το μεγαλύτερο δώρο, ο οργανισμός σας όμως είναι εξαντλημένος και οι ορμόνες τρελαμένες !Η επιλόχειος τριχόπτωση είναι συνηθισμένο φαινόμενο για τις γυναίκες που μόλις έφεραν στον κόσμο το μωράκι τους. Πώς μπορούμε να την καταπολεμήσουμε;

Τριχόπτωση μετά την εγκυμοσύνη; Δείτε πως να την καταπολεμήσετε!

• Διαλέξτε χτενίσματα που δεν ταλαιπωρούν τα μαλλιά. Τα σφιχτά πιασμένα μαλλιά συνήθως σπάνε την τρίχα, ενώ ιδανικοί είναι οι χαλαροί κότσοι που δεν «τραυματίζουν» την τρίχα. Το πιο αποτελεσματικό βέβαια, είναι τους πρώτους μήνες μετά την γέννα να δοκιμάσετε ένα πιο κοντό κούρεμα. Θα σας φανεί σίγουρα πιο πρακτικό και ταυτόχρονα θα κάνει τη τρίχα σας πιο δυνατή.

• Συμπεριλάβετε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε βιταμίνες Β, E και C. Τις βιταμίνες αυτές θα τις βρείτε στο κρέας, στο ψάρι στα φρούτα και λαχανικά και στους ξηρούς καρπούς. Ιδιαίτερα μάλιστα τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν αντιοξειδωτικά που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού μας.

• Προτιμήστε τον θηλασμό! Έρευνες έχουν δείξει ότι υψηλό ποσοστό γυναικών που θηλάζουν και για όσο διάστημα θηλάζουν δεν έχουν τριχόπτωση. Ο θηλασμός λοιπόν δεν κάνει καλό μόνο στο μωρό σας αλλά και σε εσάς!

• Μην ξεχνάτε ούτε λεπτό ότι η επιλόχειος τριχόπτωση είναι προσωρινή. Στις περισσότερες γυναίκες διαρκεί το πρώτο τρίμηνο μετά την γεννά ενώ σε κάποιες άλλες μπορεί να διαρκέσει και πάνω από 6 μήνες.

Απολαύστε λοιπόν την περίοδο της μητρότητας και μην αγχώνεστε! Αν δείτε βέβαια και το πρόβλημα της τριχόπτωσης παραμένει και μετά τους εφτά με οχτώ μήνες, καλό θα είναι να κάνετε μία επίσκεψη στο δερματολόγο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved