Πώς η εγκυμοσύνη επηρεάζει τα μαλλιά σας!

Πολλά λέγονται για το τι πρέπει να κάνετε και τι όχι, κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης στα μαλλιά σας. Μπορείτε να τα βάψετε; Μπορείτε να βάλετε μάσκα μαλλιών για μισή ώρα; Εμείς σας δίνουμε απαντήσεις σε όλους αυτούς τους μύθους και τις αλήθειες που σας απασχολούν.

Πώς η εγκυμοσύνη επηρεάζει τα μαλλιά σας!

Αλήθεια: Τα μαλλιά όντως σκληραίνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτό οφείλεται στις γυναικείες ορμόνες που δυναμώνουν και μακραίνουν τα μαλλιά πιο γρήγορα. Για αυτό και οι έγκυες γυναίκες έχουν πιο όμορφα και πιο λαμπερά μαλλιά από ποτέ.

Αλήθεια: Τα μαλλιά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πέφτουν. Δεν τα χάνετε όμως για πάντα καθώς οι τρίχες που πέφτουν αναπληρώνονται. Μόλις γεννήσετε όμως και σταματήσετε το θηλασμό, τα μαλλιά σας θα επανέλθουν στον φυσιολογικό τους ρυθμό.

Μύθος: Δεν μπορείτε να βάψετε ή να κάνετε μάσκες και θεραπείες μαλλιών. Μπορείτε να τα βάψετε, να κάνετε ανταύγειες αλλά μετά το πέρας των 3 μηνών!

Μύθος: Μπορείτε να προβλέψετε το φύλο του μωρού σας από το πόσο σγουρά είναι τα μαλλιά σας. Όποιος σας το πει σας κοροϊδεύει. Είτε σγουραίνουν για κάποιο λόγο τα μαλλιά σας είτε ισιώνουν αυτό θα οφείλεται μόνο στις ορμόνες. Ο υπέρηχος είναι αυτός που θα σας πει με ακρίβεια αν έχετε αγόρι ή κορίτσι και όχι τα μαλλιά σας.

Αλήθεια: Είναι γεγονός ότι μετά από μια εγκυμοσύνη το τριχωτό της κεφαλής σας θα είναι πιο ευαίσθητο κατά τη διάρκεια μιας βαφής. Ίσως πονάει και ίσως να έχετε φαγούρα αλλά και αυτό μετά τους 6 μήνες θα περάσει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved