Κριθαρότο με κοτόπουλο στην κατσαρόλα: Η νέα συνταγή της Φωτεινής Αθερίδου θα σας ενθουσιάσει
Η ηθοποιός μαγειρεύει απλό, νόστιμο, κοκκινιστό κοτόπουλο με κριθαράκι.
Γνωστή για το ταλέντο της στη σκηνή και στην τηλεόραση, η Φωτεινή Αθερίδου αποδεικνύει πως η δημιουργικότητα δεν περιορίζεται μόνο στην υποκριτική.
Της αρέσει πολύ η μαγειρική, εξ ου και το τελευταίο διάστημα μοιράζεται όλο και πιο συχνά τις συνταγές που φτιάχνει για την οικογένειά της.
Μπαίνει στην κουζίνα και δημιουργεί πιάτα που ξεχωρίζουν για τη γεύση και την απλότητά τους.
Η Φωτεινή Αθερίδου φτιάχνει την πιο αφράτη και νόστιμη ομελέτα φούρνου που έχεις δοκιμάσει
Τις προάλλες για παράδειγμα έφτιαξε λαχταριστή ομελέτα φούρνου, ενώ είχε μοιραστεί και τη συνταγή της για πορτοκαλόπιτα.
«Δεν θα αδυνατίσουμε ποτέ» λέει η Φωτεινή Αθερίδου και φωτογραφίζει την πορτοκαλόπιτα που έφτιαξε

Κοκκινιστό κριθαρότο με κοτόπουλο
Η νέα συνταγή της ηθοποιού που ανέβασε στο Tik Tok είναι από τις αγαπημένες μικρών και μεγάλων: κοκκινιστό κριθαρότο με κοτόπουλο. Και μπορεί το κριθαράκι να το τρώμε περισσότερο με μοσχαράκι, εξίσου νόστιμο όμως είναι και με κοτόπουλο.
Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε τα εξής:
Υλικά
- κοτόπουλο στήθος ή μπούτι κομμένο σε μπουκίτσες
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ένα κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- πελτές ντομάτας
- ένα ποτήρι λευκό κρασί
- ένας κύβος κοτόπουλο ή ζωμός κοτόπουλο
- σάλτσα ντομάτας έτοιμη ( ή από ώριμες ντομάτες)
- αλάτι
- πιπέρι
- ένα κοφτό κουταλάκι μπαχάρι
- κανέλα ( ελάχιστη)
- ένα λίτρα νερό
- ένα φύλλο δάφνης
- μισό πακέτο κριθαράκι
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε στο λάδι το κοτόπουλο με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι.
- Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε.
- Σβήνουμε με κρασί λευκό και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τον κύβο κοτόπουλο ή τον ζωμό κοτόπουλο, τη σάλτσα ντομάτας, το μπαχάρι και την κανέλα ( αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι).
- Ρίχνουμε το νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα.
- Όταν έχουν μείνει 20 λεπτά για να τελειώσει το φαγητό ρίχνουμε μισό πακέτο κριθαράκι λίγο αλάτι, πιπέρι κι είναι οκ.
- Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και καλή μας όρεξη.