«Δεν θα αδυνατίσουμε ποτέ» λέει η Φωτεινή Αθερίδου και φωτογραφίζει την πορτοκαλόπιτα που έφτιαξε

Είναι πραγματικά λαχταριστή.

«Δεν θα αδυνατίσουμε ποτέ» λέει η Φωτεινή Αθερίδου και φωτογραφίζει την πορτοκαλόπιτα που έφτιαξε
Instagram / fotiniatheridou

Η Φωτεινή Αθερίδου αρκετά συχνά δημοσιεύει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram όχι μόνο στιγμές με τους γιους της αλλά και των φαγητών που τους μαγειρεύει.

Και μπορεί να μη μοιράζεται συνταγές – όχι πάντα τουλάχιστον – δίνει όμως ιδέες για να το τι να μαγειρέψετε.

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο από τη Φωτεινή Αθερίδου - Πανεύκολη και πεντανόστιμη

Τις προάλλες, για παράδειγμα, έφτιαξε κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, με την εξής συνταγή:

Υλικά

  • 600 γρ.κολοκυθάκια
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 1,50 κουταλιά της σούπας baking powder
  • 4 αυγά
  • μισό κεσεδάκι γιαούρτι
  • λίγο άνηθο και δυόσμο
  • 200 γραμμάρια τριμμένη φέτα ή κατσικίσιο τυρί

Φωτεινή Αθερίδου: Έφτιαξε τη συνταγή του Άκη που θα λατρέψει κάθε παιδί - Ιδανική και για κολατσιό

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα υλικά
  • Ρίχνετε λάδι και πασπαλίζετε λίγη φρυγανιά σε ένα ταψί
  • Απλώνετε το μείγμα και ρίχνετε λίγο έξτρα λάδι και τριμμένη φρυγανιά.
  • Ψήνετε στους 180 C στον αέρα για 40- 45 λεπτά.

Πορτοκαλόπιτα

Η ηθοποιός δεν περιορίζεται μόνο στα φαγητά, φτιάχνει και γλυκά. Το πιο πρόσφατο ήταν μια λαχταριστή πορτοκαλόπιτα στο πυρέξ.

Και μπορεί, όπως έγραψε στην ανάρτησή της, να ήθελε πιο μικρό ταψί, ωστόσο από γεύση έσκισε.

Εύλογο και το χιουμοριστικό σχόλιό της: «Πορτοκαλόπιτα παρακαλώ και δεν θα αδυνατίσουμε ποτέ».

atheridou-portokalopita.jpg

Αν θέλετε κι εσείς να φτιάξετε μια αφράτη και ζουμερή πορτοκαλόπιτα σας έχουμε την καλύτερη συνταγή:

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστα
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
  • 4 αυγά
  • 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1-2 βανίλιες
  • 1 φακελάκι μπεϊκιν πάουντερ
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι

για το σιρόπι

  • 3 ποτήρια νερό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • ξυλάκι κανέλλας (προαιρετικά)
  • φλούδα ενός πορτοκαλιού
portokalopita.jpg

Εκτέλεση

  • Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα φύλλα σε ένα μπολ και χτυπάμε με το σύρμα. Όταν γίνει ένα ομοιογενές μίγμα αρχίζουν να ρίχνουμε τα φύλλα.
  • Πριν τα έχουμε κόψει όπως είναι από την συσκευασία σε 4 κομμάτια το κάθε φύλλο. Ένα-ενα λοιπόν τσαλακώνουμε τα κομμένα φύλλα σαν να τσαλακώνουμε χαρτί και τα ρίχνουμε μέσα στο μίγμα.
  • Αφού τελειώσουν τα φύλλα, βάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά στους 180-200 βαθμούς ανάλογα το φούρνο.
  • Έχουμε εν τω μεταξύ βράσει και δέσει το σιρόπι. Όταν ψηθεί το γλυκό μας, το χαράζουμε και ρίχνουμε το χλιαρό έως κρύο σιρόπι.
  • Μπορούμε να συνοδεύσουμε με σαντιγί ή παγωτό.
© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved