Αιμορροΐδες μετά τον τοκετό: Αίτια, συμπτώματα και αντιμετώπιση (εικόνες)

  • Τι προκαλεί την εμφάνιση αιμορροΐδων μετά τον τοκετό;
  • Συμπτώματα
  • Αντιμετώπιση
Αιμορροΐδες μετά τον τοκετό: Αίτια, συμπτώματα και αντιμετώπιση (εικόνες)

Πολλές γυναίκες εμφανίζουν αιμορροΐδες για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή την περίοδο μετά τον τοκετό. Οι αιμορροΐδες μπορεί να προκαλέσουν έντονο πόνο, στις περισσότερες όμως περιπτώσεις υποχωρούν από μόνες τους.

Υπάρχουν δύο είδη αιμορροΐδων: οι εσωτερικές οι οποίες είναι στο κατώτερο τμήμα του παχέως εντέρου και οι εξωτερικές οι οποίες εντοπίζονται στον πρωκτό.

Αίτια

Τα αίτια της εμφάνισής τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά τον τοκετό ποικίλουν.

Αρχικά, την περίοδο αυτή οι αιμορροΐδες είναι συχνά αποτέλεσμα πίεσης στο περίνεο η οποία συμβαίνει τόσο τους μήνες πριν όσο και κατά τη διάρκεια του τοκετού. Οι φλέβες λειτουργούν σαν βαλβίδες για να ωθήσουν το αίμα πίσω στην καρδιά και όταν αυτές οι «βαλβίδες» εξασθενήσουν, μπορεί να διογκωθούν.

Άλλος λόγος που μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση αιμορροϊδων είναι η έντονη δυσκοιλιότητα, ένα σύνηθες σύμπτωμα της εγκυμοσύνης που συνεχίζει να ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες και μετά τον τοκετό.

Αλλοι παράγοντες που αυξάνουν τις πιθανότητες αιμορροΐδων είναι η παχυσαρκία, η πολύωρη ορθοστασία και η συχνή άρση βάρους.

Συμπτώματα

Κοινό σύμπτωμα στις εσωτερικές και εξωτερικές αιμορροΐδες είναι η απώλεια αίματος. Στην περίπτωση των εξωτερικών αιμορροΐδων, παρατηρείται έντονος πόνος και αίσθημα κνησμού, και η αιμορροιδα είναι ένα εξόγκωμα στην περιοχή του πρωκτού σε μέγεθος συνήθως σταφυλιού.

aimorriodies meta ton toketo sumptwmata

Αντιμετώπιση

Οι αιμορροΐδες συνήθως υποχωρούν από μόνες τους. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ανακουφιστείτε από τον πόνο. Δείτε τα στην gallery που ακολουθεί.

Πηγή πληροφοριών: werywellfamily.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved