Οι νέοι γονείς χάνουν 44 μέρες ύπνου κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου μητρότητας

Κι όμως υπάρχει λόγος τελικά που κάποιοι λένε σε μια νέα μητέρα να κοιμάται όταν κοιμάται το νεογέννητο μωρό της.

Μια ανεπίσημη έρευνα σε 1.812 νέους γονείς στο Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσε ότι οι γονείς χάνουν 44 ημέρες ύπνου κατά το πρώτο έτος της ζωής ενός μωρού καθώς καταφέρνουν να κλείσουν τα μάτια τους μόνο 5,1 ώρες κατά τη διάρκεια μιας μέσης νύχτας.

Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος. Είναι σημαντικός για τη διατήρηση της ψυχικής και σωματικής υγείας, αποδεδειγμένα ανακουφίζει από το άγχος, βελτιώνει τη μνήμη και ενισχύει τη διάθεσή μας.

Όταν όμως γινόμαστε γονείς, γνωρίζουμε, μαθαίνουμε και αντιλαμβανόμαστε στην κυριολεξία το πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος κατά τη διάρκεια της νύχτας (κάποιες φορές και της ημέρας) και φυσικά πόσο μπορεί να επηρεάσει η έλλειψή του την καθημερινότητά μας, μέρα με τη μέρα.

Έρευνα λοιπόν που έγινε απέδειξε αυτό που τόσα χρόνια όλες οι μαμάδες γνωρίζαμε. Ότι δεν κοιμόμαστε αρκετά, ειδικά τα πρώτα χρόνια της μητρότητας.

Για την ακρίβεια οι γονείς χάνουν 44 μέρες ύπνου μέχρι το μωρό τους να γίνει ενός έτους, κάτι που ισοδυναμεί με κατά μέσο όρο λίγο περισσότερο από 5 ώρες ύπνου τη νύχτα.

Η έρευνα της Ergoflex έθεσε ερωτήσεις σχετικά με τον ύπνο σε μια ομάδα 1.812 συμμετεχόντων άνω των 18 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από τα αποτελέσματα διαπιστώθηκε ότι σε διάστημα μόλις ενός έτους, οι νέοι γονείς βιώνουν στέρηση ύπνου. Στέρηση που μπορεί να οδηγήσει σε ευερεθιστότητα και έλλειψη παραγωγικότητας, καθώς και να προκαλέσει μακροπρόθεσμα προβλήματα υγείας.

Γι' αυτό οι ειδικοί προτείνουν στους νέους γονείς και δη στις μαμάδες, να κοιμούνται όταν κοιμάται το παιδί. Ένα νεογέννητο κοιμάται συνήθως πάνω από 18 ώρες την ημέρα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved