Έχεις νεύρα; Αυτές είναι οι δουλειές του σπιτιού που θα σε βοηθήσουν να εκτονωθείς

Όταν έχουμε νεύρα, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να εκτονωθούμε. Μία βόλτα, το γυμναστήριο ή μία καλή φίλη που θα μιλήσουμε μαζί της, και θα μας χαλαρώσει με τη συζήτηση.

Έχεις νεύρα; Αυτές είναι οι δουλειές του σπιτιού που θα σε βοηθήσουν να εκτονωθείς

Υπάρχουν, όμως, και οι δουλειές του σπιτιού, που για πολλές γυναίκες είναι το καλύτερο αντίδοτο, στα νεύρα. Και γενικότερα, όταν βρίσκονται σε μία τεταμένη κατάσταση. Οι δουλειές του σπιτιού σε βοηθούν να αποφορτιστείς και να εκτονώσεις την αρνητική σου ενέργεια. Θα έχεις ακούσει – αν δεν ανήκεις και εσύ στην κατηγορία αυτή – γνωστές σου που λένε, ότι «σηκώνουν» όλο το σπίτι, όταν δεν είναι καλά.

Και πράγματι, υπάρχουν κάποιες δουλειές, που ενδείκνυνται για τη συγκεκριμένη συναισθηματική κατάσταση. Και που σε άλλες συνθήκες, όταν δηλαδή θα είσαι ήρεμη, αναβάλλεις για άλλη φορά.

Ας δούμε, ποιες είναι αυτές.

Το καθάρισμα της βιβλιοθήκης

Όταν ξεσκονίζουμε, κάνουμε και τη βιβλιοθήκη, αλλά μερικές φορές, μία μικρή βαρεμάρα την αισθανόμαστε και ξεσκονίζουμε τα κενά που φαίνονται. Αν δεν είσαι, λοιπόν, στην καλύτερη σου φάση, είναι μία καλή ευκαιρία να κατεβάσεις όλα τα πράγματα από τη βιβλιοθήκη, να τα καθαρίσεις και μετά να τα τακτοποιήσεις σε σειρά. Και να πετάξεις και όσα δεν σου χρειάζονται.

sfoyggarisma



Ένα καλό ξεσκαρτάρισμα στην αποθήκη ή στα πατάρια

Είναι μία καλή ευκαιρία να κάνεις ένα γερό ξεσκαρτάρισμα στα πράγματα που βρίσκονται στην αποθήκη ή στο πατάρι και πιάνουν χώρο. Πράγματα που δεν σου είναι, πλέον, χρήσιμα, αλλά δε βρίσκεις το χρόνο και τη διάθεση να τα ξεσκαρτάρεις και όλο το αναβάλλεις.

Καθάρισμα των τοίχων

Αυτός και αν είναι ο καλύτερος τρόπος για να εκτονωθείς. Να καθαρίσεις τους τοίχους. Κι έχοντας μικρά παιδιά, σίγουρα θα υπάρχουν σημεία που τα έχουν ζωγραφίσει ή βρωμίσει. Αλλά και να μην υπάρχουν τέτοια σημεία, ένα μικρό φρεσκάρισμα, το χρειάζονται. Οπότε, ιδού μία καλή ευκαιρία και οι τοίχοι να καθαρίσουν κι εσύ να εκτονωθείς.

Τρίψιμο του πατώματος

Ένα σχολαστικό σκούπισμα και σφουγγάρισμα είναι ο, τι πρέπει για την περίσταση. Αν έχεις, δε, και πολλά νεύρα, μέχρι που μετακινείς τα έπιπλα και ρίχνεις ένα καλό καθάρισμα και στα σημεία που δε φαίνονται. Πάντως, όλοι συμφωνούν ότι το σκούπισμα είναι από τους καλύτερους τρόπους εκτόνωσης.

Διαβάστε επίσης

Δυσανασχετείτε με τις δουλειές του σπιτιού; Δεν θα έπρεπε, κάνουν καλό στην υγεία σας

Εννέα πράγματα που μπορείτε να κάνετε κάθε μέρα για να είναι το σπίτι σας μαζεμένο

Νευριάσατε; Mε αυτούς τους 4 τρόπους θα νιώσετε άμεσα... ηρεμία

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved