Εννέα πράγματα που μπορείτε να κάνετε κάθε μέρα για να είναι το σπίτι σας μαζεμένο

Έχει τύχει και σε εσάς να έρθουν ξαφνικοί επισκέπτες και να τρέχετε να μαζέψετε το σπίτι;

Εννέα πράγματα που μπορείτε να κάνετε κάθε μέρα για να είναι το σπίτι σας μαζεμένο

Είναι ο χρόνος σας περιορισμένος και δεν προλαβαίνετε να κάνετε καθημερινά τις δουλειές και μαζεύονται όλες για το σαββατοκύριακο; Υπάρχουν φορές, που σας πιάνει απελπισία με την ακαταστασία, από τη στιγμή, δε, που δεν έχετε βοήθεια, αλλά έχετε παιδιά που κάνουν άνω κάτω το σπίτι; Η αλήθεια είναι πως ακόμη και μαζεμένο να είναι το υπόλοιπο σπίτι, όταν υπάρχουν σκόρπια Legos, αυτοκινητάκια, κούκλες, ξυλομπογιές και πάει λέγοντας, μοιάζει με ακατάστατο.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες «συνήθειες» ή κόλπα - όπως θέλετε τα λέτε - που μπορείτε να κάνετε κάθε μέρα, ώστε το σπίτι να είναι μαζεμένο. Και να μη σας πιάνει πανικός, κάθε φορά που θα έχετε κάποια ξαφνική επίσκεψη.

Στρώστε το κρεβάτι

Μία συνήθεια, που είχαμε κυρίως στην εργένικη ζωή και μας ακολουθεί και στην έγγαμη. Το πρωί που ξυπνάμε, αφήνουμε το κρεβάτι ξέστρωτο. Ωστόσο, αν το στρώνετε κάθε πρωί, πέρα από το γεγονός ότι το δωμάτιο σας θα είναι πάντα μαζεμένο και η διάθεση σας θα είναι καλύτερη.

Μην πηγαίνετε για ύπνο με το νεροχύτη γεμάτο

Μπορεί να είστε κουρασμένες, αλλά πριν πάτε για ύπνο, πλύνετε και τα λίγα ποτήρια ή πιάτα που θα έχει ο νεροχύτης. Εκτός ότι θα το βρείτε μπροστά σας, το πρωί που θα ξυπνήσετε, ένας άδειος και καθαρός νεροχύτης, θα σας φτιάξει, επίσης, τη διάθεση. Και δεν θα σας πιάσει απελπισία, ξέροντας τι σας περιμένει, επιστρέφοντας.

Αδειάστε το πλυντήριο πιάτων

Αν έχετε πλυντήριο πιάτων, αδειάστε το πρωί και βάλτε τα πράγματα στη θέση τους. Θα το βρείτε μπροστά σας, όταν θα επιστρέψετε κουρασμένες από τη δουλειά.

gynaika katharizei spiti

Χρησιμοποιήστε μεγάλα κουτιά για τα παιγνίδια

Το μεγάλο πρόβλημα σε ένα σπίτι είναι τα παιγνίδια των παιδιών, που είναι σκόρπια σε όλα τα μέρη, ακόμη και στα πιο απίθανα. Αγοράστε, λοιπόν, μεγάλα κουτιά και κάθε βράδυ, ζητείστε από τα παιδιά να βάζουν τα παιγνίδια τους σε αυτά.

Μην αφήνετε ρούχα έξω

Συνήθως, λόγω βιασύνης, βγάζουμε τα ρούχα και τα αφήνουμε σε μία καρέκλα στο υπνοδωμάτιο μας. Ή στον καλόγερο αφήνουμε το ένα μετά το άλλο μπουφάν ή παλτό, με αποτέλεσμα να γεμίσει. Όταν τα ρούχα, στοιβάζονται σε καρέκλες ή στον καλόγερο, το σπίτι μοιάζει ακατάστατο. Γι αυτό, λοιπόν, να τα βάζετε πάντα στη ντουλάπα και να αφήνετε έξω αυτά που πρόκειται να φορέσετε την επόμενη μέρα.

Πετάξτε τα άχρηστα πράγματα

Καθίστε μία μέρα και κάντε ένα γερό και αντικειμενικό ξεσκαρτάρισμα. Και όταν λέμε «αντικειμενικό», εννοούμε να κρατήσετε τα πράγματα που πραγματικά έχετε ανάγκη. Ξεφορτωθείτε, λοιπόν είτε πετώντας είτε χαρίζοντας αντικείμενα, ρούχα, μικροέπιπλα, συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε και ούτε πρόκειται να σας φανούν χρήσιμα. Θα αδειάσει μεγάλος χώρος, και θα είναι και πιο εύκολο το καθάρισμα.

Πετάξτε την χαρτούρα

Περιοδικά, εφημερίδες, φωτοτυπίες των παιδιών που δεν χρειάζονται, κούτες, προσπέκτους. Κάντε κι εδώ ένα ξεσκαρτάρισμα. Κρατήστε τα χαρτιά (όπως λογαριασμοί ή αποδείξεις) που έχετε ανάγκη σε ένα κουτί και τα υπόλοιπα που δεν χρειάζεστε, απλά τα πετάτε.

gynaika plenei piata



Καθαρίστε τις επιφάνειες

Καθαρίστε τις επιφάνειες με ένα βετεξ, μετά από κάθε χρήση. Έτσι, ο χώρος θα είναι πάντα καθαρός, ενώ όταν θα κάνετε τη γενική καθαριότητα, δεν θα χρειάζεται να τρίβετε επίμονους λεκέδες.

Πειθαρχήστε τους υπόλοιπους

Όλα τα παραπάνω, δεν αφορούν μόνο εσάς. Θα πρέπει να τα κάνουν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Γι αυτό, λοιπόν, θα πρέπει να τους καταστήσετε σαφές ότι η φροντίδα του σπιτιού σας αφορά όλους και θα πρέπει να σας βοηθούν στις καθημερινές αυτές συνήθειες αναλαμβάνοντας ο καθένας τις δικές του υποχρεώσεις.

Διαβάστε επίσης:

Έξυπνες ιδέες για να βάλετε τάξη στο σπίτι σας

Έτσι μοιάζει πραγματικά το σπίτι μιας μαμάς τις περισσότερες φορές (pics)

Ξαφνικές επισκέψεις; 8 κόλπα για να μοιάζει το σπίτι σας καθαρό!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved