Μαμά και διατροφή: Επτά πρωινές συνήθειες για να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά

Συνήθειες που μπορείτε να εντάξετε στην πρωινή σας ρουτίνα και να μειώσετε το κοιλιακό λίπος.

Μαμά και διατροφή: Επτά πρωινές συνήθειες για να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά

Η πρωινή σας ρουτίνα μπορεί να μειώσει τη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά.

Bigstock

Πολλές γυναίκες εστιάζουν στην απώλεια βάρους, ενώ στην πραγματικότητα η συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς θεωρείται πιο επικίνδυνη από τους ειδικούς. Το κοιλιακό λίπος, σύμφωνα με έρευνες, έχει συσχετιστεί με σωματικές και ψυχολογικές παθήσεις όπως ο διαβήτης, οι καρδιακές προσβολές και η κατάθλιψη. Επιπλέον, μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Harvard έδειξε ότι επηρεάζει τον μεταβολισμό και τις ορμόνες που σχετίζονται με την όρεξη για φαγητό.

Η μείωση του κοιλιακού λίπους μπορεί να επιτευχθεί με μία ισορροπημένη διατροφή, συστηματική άσκηση και μικρές συνήθειες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Πρωινές συνήθειες για να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά

Μην βιάζεστε

Τα πρωινά των μαμάδων έχουν άγχος και τρέξιμο. Το άγχος όμως είναι αυτό που αυξάνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, γνωστή και ως ορμόνη του στρες, η οποία συμβάλλει στην αύξηση του κοιλιακού λίπους. Ξεκινήστε λοιπόν την ημέρα σας με όσο το δυνατόν περισσότερη ηρεμία, χωρίς άγχος, ακόμα και αν χρειαστεί να βάλετε το ξυπνητήρι 15 λεπτά νωρίτερα.

Απολαύστε ένα πρωινό πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη

Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση περισσότερης πρωτεΐνης οδηγεί σε λιγότερο κοιλιακό λίπος. Επιπλέον, μια άλλη μελέτη έδειξε ότι η αύξηση στην πρόσληψη φυτικών ινών έχει επίσης θετική επίδραση στην καύση του λίπους της κοιλιάς. Ένα ιδανικό πρωινό είναι μάι ομελέτα με λαχανικά, ψωμί με αυγό και αβοκάντο ή ένα γιαούρτι με φρέσκα φρούτα και βρόμη.

Απώλεια βάρους: Ιδέες για σνακ πλούσια σε φυτικές ίνες

Πιείτε ένα ποτήρι νερό

Πριν καν πιείτε τον καφέ σας ή ένα ποτήρι χυμό, πιείτε ένα ποτήρι νερό για να ενυδατώσετε και να αναζωογονήσετε τον οργανισμό σας. Αποφύγετε τους έτοιμους χυμούς το πρωί, ειδικά αυτούς που περιέχουν ζάχαρη ή υποκατάστατα.

Πράσινο τσάι αντί για καφέ

Το πράσινο τσάι έχει υψηλή περιεκτικότητα του τσαγιού σε αντιοξειδωτικά τα οποία ονομάζονται κατεχίνες. Μελέτη του 2008 έδειξε ότι οι άνδρες που κατανάλωναν εκχύλισμα τσαγιού πριν την άσκηση έκαιγαν 17% περισσότερο λίπος.

Ανασκόπηση 14 διαφορετικών μελετών το 2014 έδειξε, επίσης, ότι άτομα που έπασχαν από παχυσαρκία και έπιναν πράσινο τσάι για 12 εβδομάδες έχασαν από 0,4 έως 7,7 κιλά περισσότερα από εκείνους που δεν κατανάλωναν καθόλου πράσινο τσάι.

Ετοιμάστε το μεσημεριανό σας γεύμα

Ειδικά εάν εργάζεστε και θα πρέπει από το πρωί να ετοιμάσετε το ταπεράκι σας για τη δουλειά. Έτσι θα έχετε μεγαλύτερο έλεγχο των θερμίδων που προσλαμβάνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Περπατήστε περισσότερο

Παρκάρετε το αυτοκίνητο λίγο πιο μακριά από τη δουλειά ή χρησιμοποιήστε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ. Το περπάτημα όπως και το ανεβοκατέβασμα σκάλας θεωρούνται cardio ασκήσεις, οι οποίες εκτός από το ότι ενισχύουν τη λειτουργία καρδιάς και πνευμόνων, μειώνουν και το κοιλιακό λίπος.

Κάντε μία ολιγόλεπτη γυμναστική

Εάν ο χρόνος σας το επιτρέπει, ξεκλέψτε λίγα λεπτά για να κάνετε σύντομες ασκήσεις στο σπίτι. Παρακάτω ένα σετ ασκήσεων που μπορείτε να εντάξετε στην πρωινή σας ρουτίνα.

Με πληροφορίες από brightside.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved