Απώλεια βάρους: Πέντε λόγοι για τους οποίους δεν χάνετε το λίπος στην κοιλιά

Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν στη συσσώρευση και την καύση του κοιλιακού λίπους. 

Απώλεια βάρους: Πέντε λόγοι για τους οποίους δεν χάνετε το λίπος στην κοιλιά

Το κοιλιακό λίπος σε πολλές περιπτώσεις είναι επίμονο και δύσκολα μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτό.

Bigstock

Το κοιλιακό λίπος θεωρείται το πιο επικίνδυνο για την υγεία και δύσκολα μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτό. Εάν παρά τις προσπάθειές σας, τη διατροφή που ακολουθείτε και τη γυμναστική που κάνετε δεν βλέπετε το κοιλιακό λίπος να μειώνεται, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές.

Χρόνιο στρες

To χρόνιο στρες έχει σαν αποτέλεσμα τα ανεβασμένα επίπεδα κορτιζόλης τα οποία έχουν συνδεθεί με τα αυξημένη αποθήκευση κοιλιακού λίπους. Επίσης, το άγχος μπορεί να οδηγήσει σε συναισθηματική υπερφαγία και την επιλογή τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λιπαρά.

Μπορείτε να δοκιμάσετε τον διαλογισμό, τη συστηματική γυμναστική και γενικά άλλους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χαλαρώσετε και να διαχειριστείτε το άγχος σας.

Δεν κοιμάστε αρκετά

Ο ανεπαρκής ύπνος διαταράσσει την ισορροπία των ορμονών και επηρεάζει την όρεξη για φαγητό και τον μεταβολισμό. Στοχεύστε στις 8 με 9 ώρες ύπνου την ημέρα και προσπαθήστε να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα ύπνου σταθερό κάθε μέρα.

upnos-apwleia-varous.jpg

Καθιστική ζωή

Η καθιστική ζωή έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία ενός ατόμου και μεταξύ άλλων επηρεάζει τη διαχείριση βάρους και την αποθήκευση του κοιλιακού λίπους. Βάλτε τη συστηματική άσκηση στη ζωή σας και εκτός από τη μείωση του βάρους και του λίπους θα δείτε διαφορά στη διάθεση και την ψυχολογία σας.

Δεν ακολουθείτε μία ισορροπημένη διατροφή

Η αυξημένη κατανάλωση υδατανθράκων, επεξεργασμένων τροφών, «κακών» λιπαρών και πρόσθετων σακχάρων έχει αρνητικές συνέπειες όχι μόνο στην υγεία αλλά και στη διαχείριση βάρους.

Εντάξτε στη διατροφή σας φρούτα και λαχανικά που έχουν υψηλή διατροφική αξία και παράλληλα λίγες θερμίδες. Επίσης οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες όπως είναι τα αυγά και η βρόμη παρατείνουν το αίσθημα του κορεσμού και μειώνουν τα τσιμπολογήματα μέσα στη μέρα.

kerasia-sti-diatrofi-tis-mamas.jpg

Ορμονικοί και κληρονομικοί λόγοι

Σε κάποιες περιπτώσεις η συσσώρευση κοιλιακού λίπους και η δυσκολία στην καύση του σχετίζεται με την με ορμονικές ανισορροπίες και άλλους ιατρικούς λόγους.

Με πληροφορίες από eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved