Καύση κοιλιακού λίπους: Yγιεινά σνακ για δεκατιανό ή απογευματινό

Superfood σνακ που αξίζει να εντάξετε στην διατροφή σας.

Καύση κοιλιακού λίπους: Yγιεινά σνακ για δεκατιανό ή απογευματινό

Ιδέες για χορταστικά και υγιεινά σνακ. 

Bigstock

Το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς αυξάνει τις πιθανότητες για αρτηριακή πίεση, εγκεφαλικό, διαβήτη τύπου 2 και καρκίνο. Επηρεάζει επίσης τον μεταβολισμό, τις ορμόνες που σχετίζονται με την όρεξη για φαγητό και γενικά θεωρείται το πιο επικίνδυνο είδος λίπους για τον οργανισμό.

Το πρώτο βήμα για να μειώσετε το σπαχνικό λίπος είναι να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες. Μειώστε την κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λιπαρά και εντάξτε στο καθημερινό διαιτολόγιό σας τροφές θρεπτικές με λίγες θερμίδες όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά.

Τα ενδιάμεσα γεύματα της ημέρας έχουν και αυτά τη σημασία τους σε μία ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. Παρακάτω μερικές προτάσεις για superfood σνακ που θα σας κρατήσουν χορτάτους και παράλληλα θα σας βοηθήσουν να μειώσετε το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς.

Χούμους με λαχανικά

Λίγο χούμους με φρεσκοκομμένα λαχανικά είναι ένα υγιεινό σνακ το οποίο προσφέρει στον οργανισμό πληθώρα μετάλλων, βιταμινών και φυτικών ινών, συστατικά δηλαδή απαραίτητα για την καύση λίπους και την απώλεια βάρους. Λαχανικά που μπορείτε να επιλέξετε είναι το καρότο, το αγγούρι, το μπρόκολο και οι πιπεριές.

Μήλο με φυστικοβούτυρο

Είναι ιδανικό εάν προτιμάτε τις πιο γλυκιές γεύσεις. Τα μήλα έχουν λίγες θερμίδες και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνες. Το φυστικοβούτυρο από την άλλη είναι καλή πηγή καλών λιπαρών, βιταμίνης Ε και θα σας δώσει την ενέργεια που θέλετε μέσα στη μέρα.

Εάν δεν σας αρέσει το φυστικοβούτυρο μπορείτε να επιλέξετε αμυγδαλοβούτυρο ή βούτυρο από άλλους ξηρούς καρπούς.

Τυρί cottage με berries

To τυρί cottage είναι πηγή ασβεστίου και πρωτεϊνών. Θεωρείται δε μία από τις καλύτερες επιλογές τυριού εάν θέλετε να χάσετε βάρος. Τα φρούτα που ανήκουν στην κατηγορία των berries είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και φυτικές ίνες που αυξάνουν την αίσθηση κορεσμού και θα σας κρατήσουν χορτάτους για περισσότερη ώρα.

Πράσινο smoothie

To ιδανικό smoothie για την καύση του κοιλιακού λίπους είναι αυτό που περιλαμβάνει λιπαρά, φυτικές ίνες, υδατάνθρακες και πρωτεΐνες. Συστατικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τα smoothies σας είναι το γάλα αμυγδάλου, φρούτα όπως μήλο, μύρτιλα και φράουλες, το σπανάκι, το μπρόκολο, το γιαούρτι.

Εδώ μπορείτε να δείτε ιδέες για αντιοξειδωτικά smoothies που μπορείτε να απολαμβάνετε κάθε εποχή.

Παρφέ γιαουρτιού

Μπορείτε να το φτιάξετε πανεύκολα απλά βάζοντας σε ένα μπολ, γιαούρτι ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ή σπιτική granola (για να είναι χωρίς ζάχαρη) και φρεσκοκομμένα φρούτα όπως μύρτιλα, μπανάνα και φράουλες.

Καλαμποκοφρέτα με μπανάνα και φυστικοβούτυρο

Επίσης ιδανικό τις μέρες που θα έχετε λιγούρα για κάτι γλυκό. Η μπανάνα είναι πλούσια σε κάλιο και φυτικές ίνες. Το φυστικοβούτυρο είναι πηγή καλών λιπαρών και η καλαμποκοφρέτα περιέχει υδατάνθρακες που θα σας δώσουν ενέργεια.

Με πληροφορίες από eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved